Published On: Čet, ožu 14th, 2019

LJUTA MLADA: Komšić iritiran znanstveno-stručnim skupom u Neumu

Bolja polovica bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je danas da će navodi pojedinih medija o eventualnoj uključenosti diplomata iz susjedne Republike Hrvatske u aktivnosti koje duboko ulaze u sferu špijunaže i terorizma u cilju ostvarivanja njihovih nejasnih interesa u BiH imati jako ozbiljne implikacije.

Komšić smatra da samo loše informiran i neupućen promatrač može pomisliti da se u današnjem svijetu diplomate isključivo bave “razvojem i unaprjeđenjem diplomatskih odnosa”. Međutim, dodao je on, i u tim aktivnostima postoji precizno povučena crvena linija koja se ne smije prelaziti.

– Ni današnje pojavljivanje Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske u Neumu, gdje se organizira tzv. političko-znanstveni skup o temi izmjena Ustava Bosne i Hercegovine, još uvijek nije prelazak te crvene linije, iako demonstrira veliki nedostatak kućnog odgoja – ističe se u priopćenju iz Komšićevog ureda.

Podsjeća da je od nadležnih sigurnosno-obavještajnih agencija Bosne i Hercegovine zatražena provjera navoda o pokušaju prikazivanja BiH kao “regionalne baze terorista”.

– Ako se ti navodi potvrde kao osnovani, BiH će bez oklijevanja poduzeti mjere koje su predviđene u takvim situacijama – zaključuje Komšić u priopćenju.

Dnevnik.ba