Published On: Pet, velj. 8th, 2019

LJUDINA Pomagao je Dei u lokvi krvi, a onda skočio na policajca da i njega spasi

Dušan Vranješević, vozač beogradske Hitne pomoći, heroj je i ljudina zahvaljujući kome je jučer spriječena još veća tragedija kod bolnice “Dr Dragiša Mišović”.

Ovaj iskusni radnik Hitne, koji prevozi pacijente na dijalizu pune 24 godine, prvi je pritekao u pomoć kada je voditeljici Dei Đurđević autobus otkinuo ruku, a onda je na nevjerojatan način spasio i policajca koji se zadesio na mjestu nesreće.

Skromni Dušan, međutim, ima samo jednu molbu – da se ne eksponira, ali je dr. Sergej Pantić, pomoćnik direktora Hitne pomoći, otkrio kako je izgledao herojski podvig ovog vozača.

– Dušan je jučer, igrom slučaja, prevozio pacijente na dijalizu u “Dr Dragiša Mišović” baš kada je došlo do nezgode. Odmah je izašao i prvi prišao da pomogne povrijeđenima. Upozorio je policajce da je klizavo, a ubrzo poslije toga i sam je ugledao kako neki auto proklizava i nekontrolirano ide na policajca koji stoji na ulici. Odmah se bacio da ga skloni i bukvalno mu je u sekundi spasio život – priča za Telegraf dr. Pantić.

Osim hrabrog Dušana, u pomoć je među prvima priskočila i jedna medicinska sestra iz “Dr Dragiša Mišović”. Dušan je ispričao kolegama da je Dea bila nevjerojatno hrabra i da nije pustila ni suzu.

– Rekao nam je da je bila blijeda, ali da ni u jednom trenutku nije zaplakala niti paničarila. Kada joj je Dušan prišao, vidio je da joj je rukav prazan. Ona od šoka u tim trenucima nije znala da je ostala bez ruke, samo je pitala “Što mi je s rukom, mnogo me boli” – prepričava dr. Pantić.

Tada je naišao i njen kolega Predrag Sarapa, koji se odmah uhvatio za glavu, pa ga je Dušan upozorio da nipošto ne govori Dei da je ostala bez ruke. Dušan je sve vrijeme situaciju trezveno i hrabro držao pod kontrolom.

– Najviše se plašio da Dea ne prokrvari, ali njoj su se od šoka stegli krvni sudovi i krv je prestala da lije. Voditeljica nije paničarila. Mirno je sačekala da je odvezu na VMA, a Dušan je sve vrijeme bio uz nju – priča pomoćnik direktora Hitne pomoći.