Published On: Uto, pro 18th, 2018
#3rd | By Desk

Ljubušaku i Čitlučaninu 8 godina zatvora zbog oružane pljačke

Županijski sud u Širokom Brijegu u ponedjeljak je izrekao prvostupanjsku presudu kojom su Z. S. (35) iz Ljubuškog i I. R. (30) iz Čitluka oglašeni krivim zbog kaznenog djela razbojništva uz uporabu oružja te su osuđeni na ukupno 8 godina zatvora.

Z. S. je osuđen na 1 godinu zatvora, a I. R. na 7 godina zatvora.

Osim zatvorske kazne, optuženi će morati vratiti novac koji su pribavili izvršenjem kaznenog djela te nadoknaditi troškove kaznenog postupka.

Optužnicom Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu optuženima je stavljeno na teret da su dana 22. rujna 2017. godine u večernjim satima uz uporabu automatske puške izvršili razbojništvo u automat klubu u Ljubuškom kojom prilikom su otuđili novac u iznosu od 3.500,00 KM.

Te večeri optuženi su maskirani u potkape i s automatskom puškom AK-47 ušli u automat klub s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, pa uzviknuli: “Ovo je pljačka, daj pare, pucat ću”, a potom je Rozić ispalio jedan hitacu neposrednu blizinu djelatnice, a Sušac uzeo novac iz blagajne, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Kako je dodao Aničić, Z. S. je oslobođen od optužbe zbog nabavke i držanja vatrenog oružja, čija nabavka građanima uopće nije dopuštena.

S obzirom na to da je riječ o nepravomoćnoj presudi, ista se može pobijati žalbom Vrhovnom sudu FBiH u Sarajevu, prenosi jabuka.tv

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare