Published On: Pet, lis 5th, 2018

LJUBIĆ REAGIRAO NA CVITANOVIĆEVU IZJAVU DA GA SE ODRIČE: Tri pitanja stanovitom Iliji

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog Narodnog Sabora BiH i zastupnik u Hrvatskom saboru dr Božo Ljubić reagirao je na riječi predsjednika HDZ 1990 Ilije Cvitanovića izgovorene na središnjem predizbornom skupu Koalicije Hrvatsko zajedništvo” u Mostaru kako se spreman odreći “pogubne politike Bože Ljubića“, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Cvitanoviću nije mu smetalo „posuditi“ naziv predizborne koalicije koju sam ja predvodio 2006, kojoj sam osobno dao ime i u kojoj su sudjelovale stranke koje su danas u većini dio jedne druge koalicije.

Što se mene tiče, ne namjeravam se pozivati na autorska prava, a vjerujem de neće niti stranke koje su bile dio te koalicije, izjavio je Ljubić, bivši predsjednik “Devedesetke” za Hrvatski Medijski Servis.

Ističe kako za uspjeh na izborima nije presudan naziv već sadržaj politike.

S obzirom da gosp. Cvitanović nije argumentirao kojega dijela „pogubne politike Bože Ljubića“ se odriče, predsjednik Glavnog vijeća HNS BiH postavio mu je tri pitanja na koja, kaže, ne očekuje odgovor jer odgovor dobro znaju oni zbog kojih se bavio politikom, a ona glase:

-Odriče li se politike Bože Ljubića i zastupnika u tadašnjem Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH koja je zastupala principijelna stajališta prilikom pokušaja dekonstituiranja Hrvata vezano za tzv. „travanjski paket“ a kasnije i „butmirski proces“?

-Odriče li se politike Bože Ljubića koja je odbila nemoralne ponude ulaska u tzv. „vlast platforme“ bez hrvatskog izbornog legitimiteta i politike koja je oživila projekt Hrvatskog narodnog sabora na čije se nasljeđe i sam Cvitanović poziva?

-Odriče li se politike Bože Ljubića koja je rezultirala zahtjevom za ocjenu ustavnosti Izbornog zakona B i H i Odlukom Ustavnog suda B i H, koja je poništila diskriminatorne odluke predstavnika međunarodne zajednice i domaćih aktera(promjene Ustava i zakona) i reafirmirala izvorna načela Daytona, načela konstitutivnosti i legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda?, upitao je Cvitanovića Ljubić.

Ako se pak gosp Cvitanović odriče politike Bože Ljubića koja je njega i ostale učinila ministrima i premijerima, u pravu je, s time je gotovo za sva vremena, zaključio je Ljubić u izjavi za HMS.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare