Published On: Pet, lip 4th, 2021

LJUBIĆ: Presuda Ustavnog suda BiH nije provedena zahvaljujući Inzku

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog Narodnog Sabora BiH dr. Božo Ljubić svoje izlaganje zaključio je tvrdnjom da presuda Ustavnog suda BiH u predmetu Ljubić nije provedena zbog onih koji su zaduženi za civilnu implementaciju Daytonskog sporazuma, misleći pri tome, na odlazećeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, Valentina Inzka, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa.

Podsjetio je i pri tome na Inzkovu skandaloznu izjavu kada je kazao da ne razumije što je legitimno političko predstavljanje te da je presuda Ljubić veće provedena.

Predsjednik GV HNS BiH kazao je kako ne očekuje da će države zapadnog Balkana ući u EU u narednih 10-15 godina. Skeptičan je po pitanju “Mini Schengena” jer je on, kako kaže, čekaonica za pravi Schengen. S tim u vezi postavio je i pitanje hoće li nas već sljedeće godine, kada Hrvatska uđe u prostor Schengena, razdvojiti od RH.

Ljubić je kazao da je HNS BiH održala hrvatsko pitanje živim. Kaže da smo se, što se tiče izmjena Izbornog zakona BiH, našli na prekretnici između raja ili pakla te da je optimističan po pitanju Izbornog zakona.

Ljubić je istaknuo da je u tijeku podjela na dva paradržavna entiteta, bošnjački i srpski, s Hrvatima u njoj kao multietničkim ukrasom. Istaknuo je da je prošlo 12 godina bez utjecaja Hrvata na diplomaciju.

Predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH Božo Ljubić izaslanicima se obratio predstavljanjem izvješća o radu Glavnog vijeća./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x