Published On: Ned, pro 22nd, 2019

LJUBIĆ: Ako se ne postigne hrvatskobošnjački dogovor uključit će se Kvinta

Dijalog oko izmjena izbornog zakona između bošnjačkih i hrvatskih političkih predstavnika i formiranja Vlade FBiH po mom mišljenju treba teći paralelno, i ja vjerujem da ćemo imati i izmijenjen Izborni zakon i novu Vladu FBiH do proljeća, izjavio je predsjednik Glavnog vijeća HNS BiH dr Božo Ljubić, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Gostujući na Face televiziji  (Zahvajujući HDZBIH Hrvati nemaju niti jedanu Face TV) Ljubić je rekao da će se ukoliko HDZ BiH, odnosno HNS-a i SDA ne dođu do rješenja uključiti predstavnici Kvinte( SAD, Njemačka, V. Britanija, Francuska i Italija) i riješiti to pitanje kao što su riješili pitanje oko NATO-a i imenovanja novog Vijeća ministara BiH.

Kao zastupnik u Hrvatskom saboru, te član Odbora za vanjsku politiku i hrvatsko-njemačkog prijateljstva često sam u prilici razgovarati sa zapadnim diplomatama. Pitao sam ih zašto ne riješe ovo pitanje formiranja vlasti na državnoj razini. Jedan od njih mi je rekao pustit ćemo domaće političare još par mjeseci da pokušaju postići dogovor, a ako ne uspiju onda ćemo se uključiti. I vidjeli ste da se upravo to dogodilo. Kad su se oni uključili postignut je dogovor, kazao je Ljubić.

Dodao je da će se isto dogoditi i ako se ne postigne hrvatsko-bošnjački dogovor.

Kazao je i da je usvojen Program reformi BiH, a ne ANP zato što NATO-u sada nije stalo da BiH uđe u članstvo Sjevernoatlantskog saveza. Onog trenutka kad oni odluče uključiti BiH u NATO tada će je i uključiti. Pa vidjeli ste da je u Makedoniji bilo dovoljno da na referendum izađe 30 posto birača i da se ta zemlja primi u NATO, kazao je Ljubić.

Upitan zbog čega NATO sada ne želi primiti BiH u članstvo, Ljubić je kazao zato što “BiH nije u NATO-u ali je NATO u BiH više nego i u jednoj drugoj članici Saveza”./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare