Published On: Čet, lip 23rd, 2016

LJUBAVNIK NAPADAČA IZ ORLANDA:Nije bio terorista, želio je osvetu jer su ga zarazili HIV-om

Omar Mateen, muškarac koji je počinio stravičan masakr u gay noćnom klubu u Orlandu bio je “100 posto homoseksulac”, otkrio je njegov ljubavnik u intervjuu za televiziju Univision.

On je kazao da je Mateen mrzio muškarce latinoameričkog porijekla jer se osjećao iskorištenim od strane njih, ali i želio osvetu jer je jedan muškarac tek nakon što su imali seks rekao da je zaražen HIV-om.

– Plakao sam puno. Ali, želim reći istinu, a to je da to nije uradio zbog terorizma. Po mom mišljenju, to je uradio iz osvete – rekao je Mateenov ljubavnik koji je želio ostati anoniman, te je govorio pod imenom Miguel, prenosi Avaz.

Prijatelji s povlasticama

Kazao je da je Mateen bio ljut nakon što je saznao da je muškarac s kojim je imao seks kasnije otkrio da je zaražen HIV virusom.

Upitan zašto je sada izašao u javnost s ovom pričom, kazao je da je to njegova odgovornost kao građanina SAD-a i homoseksualca.

Kazao je da ga je FBI intervjuirao tri puta, što je i potvrđeno Univisionu koji nije uspio provjeriti njegovu priču iz neovisnih izvora.

On je za ovu televiziju pod maskom i imenom Miguel, a zamaskiran je i njegov glas.

Rekao je da je Mateena upoznao prošle godine preko stranice za upoznavanje homoseksualaca, a ubrzo su počeli vezu.

Kako je kazao, on i Mateen bili su “prijatelji s povlasticama”.

Napadača je opisao kao “veoma slatkog tipa” koji mu nikada nije pokazao svoju nasilnu stranu, a rekao je kako se volio maziti.

– Tražio je ljubav – rekao je Miguel.

Kada je čuo za masakr bio je šokiran.

100 posto gay

– Moja reakcija je bila da to ne može biti netko koga poznajem. Nemoguće da bi taj muškarac to uradio – rekao je Miguel.

On se prisjetio da je Mateen jednom prilikom kritizirao vanjsku politiku SAD-a i ubijanje djece i žena, ali da je to bila usmjerena kritika na koju mu je Miguel odgovorio “u potpunosti se slažem”.

Iako su bili ljubavnici, Mateen nikada nije Miguelu rekao svoje pravo ime, osim da ima 35 godina i da je oženjen, te da ima dijete.

Kazao je da su se sreli 15-20 puta, a posljednji put u prosincu. Miguel smatra da je Mateenova druga supruga znala da on često posjećuje gay barove te da mu je brak bio samo dimna zastava jer je on bio “100 posto gay”.

– Volio je Latinoamerikance sa smeđom kožom, ali se osjećao odbačenim i iskorištenim od njihove strane. Bilo je određenih trenutaka u tom klubu „Pulse“, gdje je počinio masakr, zbog kojih se osjećao jako loše. Muškarci su ga iskorištavali, a to je utjecalo na njega. Mislim da je ova strašna stvar koju je uradio bila osveta – rekao je Miguel.

Dodao je da je Mateen, koji je pio alkohol, više puta iskazivao svoje frustracije zbog strogih razmišljanja o homoseksualizmu koje je imao njegov otac. Između ostalih, kazao je Miguel, otac napadača je smatrao “da su homoseksualci đavoli i da trebaju umrijeti”.

“Platit će mi zbog onoga što su uradili”

Mateen je naročito bio iznerviran kada je imao seks s dva muškarca iz Puerto Rica, nakon čega mu je jedan od njih otkrio da ima HIV.

– Bio je preplašen. Pitao sam ga je li se testirao, nakon čega je otišao to uraditi. Test je bio negativan, ali potrebno je četiri ili pet mjeseci od zaraze kako bi rezultati bili pouzdani. Kada sam ga pitao što će uraditi, kazao je da će ih „natjerati da plate zbog onoga što su mu uradili“ – rekao je Miguel./HMS/