Published On: Sat, Sep 26th, 2015

LJUBAV NE POZNAJE GRANICE: Pomogla ljubavniku da ubije njenog muža, pa prodala ovce


DRVAR- Pripadnici MUP-a Livanjskog kantona uhapsili su Zoru Trninić (39) iz Drvara zbog sumnje da je sudjelovala u brutalnom ubojstvu svog supruga Perice Trninića (40) u šumi kod mjesta Ataševac, a koje se dogodilo krajem kolovoza ove godine.
Kantonalno tužiteljstvo je nakon ispitivanja predložilo jednomjesečni pritvor za Trninićevu, koji je sudac Nedim Begić prihvatio.
Glavni osumnjičeni za izvršenje ovog teškog kaznenog djela je Miladin Bosnić (39) iz Drvara, koji se od 17. rujna nalazi u jednomjesečnom pritvoru, a koji je s Trninićevom bio u ljubavnoj vezi.
Istragom koju su predvodili Tužiteljstvo i policija, prema riječima Begića, došlo se do informacija da postoji osnovana sumnja da je Miladin Bosnić u šumi kod mjesta Ataševac 30. kolovoza ove godine iz lovačke sačmarice pucao u glavu 40-godišnjem Perici Trniniću.
“Proširenjem istrage, ispisom s mobilnog telefona i SMS poruka kod osumnjičenih došlo se do saznanja da je supruga ubijenog Zora Trninić kao pomagačica sudjelovala u njegovom ubojstvu pa je Tužiteljstvo podnijelo prijedlog da joj se odredi pritvor, a zbog opasnosti da bi mogla pobjeći”, kazao je Begić.
Kako je kazao, istraga se u ovom slučaju nastavlja. U prilog sumnji ide činjenica da je supruga ubijenog odmah prodala njegovih 250 ovaca, a onda planirala novac da podijeli sa svojim partnerom Bosnićem.
Iz Ministarstva unutarnjih poslova Livanjskog kantona, navodeći inicijale osumnjičenih, su ocijenili kako je ovaj slučaj razriješen.
Kako se navodi, Zora Trninić je 30. kolovoza u večernjim satima obavijestila Bosnića da joj je suprug otišao u šumu po drva. Nakon toga on je uzeo lovačku pušku, sjeo u automobil i krenuo za njim u šumu u mjesto Ataševci.
Kad se približio, odšetao je pješke do mjesta gdje je Trninić sjekao bukova drva za ogrjev. Tada mu je prišao, potegao pušku i brutalno pucao u predio vrata, nanijevši mu tako smrtonosne ozljede.