Published On: Pet, svi 13th, 2022

LJEVIČARI U BIH NE POSTOJE, TO SU REDOM BAKIROVE KORISNE BUDALE: Jeste li znali da Ustav BiH omogućuje legalno proglašenje “građanske” BIH i da oni to nikad nisu niti pokušali?

Tzv. ljevica u Sarajevu iako vidi u što SDA pretvara Sarajevo i kako će u konačnici izgledati bošnjački dio BIH, (potpuno desekulariziran , u kojem se sa sumnjom gleda u svakog “građanina” koji petkom nije otišao na džumu)  nikada u svojim proglasima ne napada Bakirov svet.

Taj Bakirov svet je svet u kojem se taji korupcija SDA, u kojem se ne istražuju zločini SDA i u kojem se kupuje vrijeme emotivnom ucjenom, vječnim ratom protiv Hrvata a  potom i Srba u drugom poluvremenu.

Misaono stanje rata, rata zamrznute čelične BH zavjese ne donosi hajra, ne donosi napredak nego propadanje ali omogućuje dvije važne stvari:

  1. Nepokretanje istraga protiv SDA
  2. Šerijatizaciju društva, što opet dugoročno jača SDA i ubija šanse drugim strankama
  3. Šerijatizaciju ljevice i drugih stranaka te njihovo prilagođavanje idejama džihada ako uopće žele opstati, usvajanje narativa tipa “ABIH nije radila zločine mi smo ti bolan super#
  4. Sprječavanje doseljavanja Srba i Hrvata u Sarajevo i zadržavanje najzapadnije muslimanske metropole.
  5. Održavanje neslobodnih medija, sprječavanje demokratizacije društva i stvaranje snažnog SDA bloka za zaustavljanje liberalnih zapadnih vrijednosti. Ukratko kada bi SAD imala kriterije u Bosni jednake kao one prema Rusiji, zbog konzerviranja Sarajeva i reklerikalizacije bošnjačkog društva SDA je već morala biti na udaru State Departmenta. No kako vidimo ne udaraju ih niti zbog WTC-a i slanja Al Qaeda kadrova u BH diplomaciju, kamo li će zbog ovog.

Što onda radi ljevica u Bošnjaka? Radi što joj kaže desnica. Nasilnim putem nastoje oteti tuđe, idu u politički džihad. Potom to otimanje proglašavaju naprednim a one koje su pokrali nazadnima. Onda te nazadne dodatno kriminaliziraju na SDA medijima i nazivaju neprijateljima BIH a sebe probosanskim snagama.

Iako ubijaju BIH. Do razine da je ona već nekoliko mjeseci potpuno mrtva. Samo u Sarajevo kasno vijesti dolaze. Dok prođu šerijatsku cenzuru.

No da su znali, tzv. ljevičari da su htjeli građansku BIH oni su je mogli dobiti putem korištenja nečeg što se zove demokracija, a sve sukladno Ustavu BIH.

Ustav BIH naime omogućio je ukidanje i entiteta i kantona i proglašenje unitarne BIH.

Evo i kako:

Ljevica Sarajeva ako je željelja postići “normalnu državu” kako oni to vole reći, iako normalna država može biti i federalna ili kantonizirana država, prvo su morali napraviti snažan fight sa SDA. Koliko bi dugo trajala ta borba ne znamo, ali neki ljevičar Zlatko ili Konaković koji bi proveo godine svog života da pomete SDA i njihovu ratnu ostavštinu, kod Hrvata i Srba bi bio shvaćen kao ozbiljan političar.

Ta stranka paralelno s tim morala je osnivati svoje podružnice u svim krajevima BIH. Jer ako si Hrvat ili Srbin i nisi zadovoljan HDZ-om i SNSD-om nije ti se problem vezati za lidera u Sarajevu koji bije teški boj protiv SDA.

Takvu stranku zastupati, a koja bi imala program nacionalnog “zbrinjavanja” i za Srbe i Hrvate i ne mi bila slijepa na BH nacionalnu trojnost, koja bi bila popunjena izvrsnim kadrovima, ne bi mogla biti označena kao isključivo bošnjački projekt.

Mudrost u toj stranci morao bi biti odnos prema ratu. Ona ne bi mogla kao SDA priskrbljivati Armiji BIH samo zasluge a VRS i HVO gurati na tamnu stranu povijesti. Morala bi rat proglasiti bratoubilačkom nesrećom koja se nije smjela dogoditi i jednako bi njeni lideri, nebitno koje su nacije, morali obilaziti sva stratišta te prestati s nametanjem kolektivne krivnje.

Takve stranke nema. A ona je bila jedini mogući put ka boljoj BIH.

Sad je kasno. I ovo prije nismo htjeli pisati. Namjerno. Da se vlasi ne dosjete.

Takva stranka, opet, birajući izvrsne kadrove, boreći se po lokalnim sredinama širom BIH protiv SNSD-a HDZ-a , SDA, imala je šansu mukotrpnim radom, dakle posve izglednu i realnu šansu koju Dayton omogućuje osvojiti vlast u Srpskoj, u hrvatskim i bošnjačkim kantonima

I ako bi u jednom trenutku izmirila narod a vodeće tri nacionalne stranke dovela do ispod jedne trećine ta stranka mogla je uraditi sljedeće:

Većinom u Parlamentima ugasiti kantone i entitet i proglasiti građansku BIH , unitarnu, izmirenu.

Posve legalno i na demokratski način.

Ali što bi se Bošnje borile demokratskim putem kada imaju OHR. I kome oni bola da se prilagođavaju. I kakva troidentitarna unitarna BIH?

Jedan narod, jedan Bog, jedna država.

A kome se ne sviđa šlus. Il nek ćeka drugo poluvrijeme.

Eto dragi ljevičari , ukrasi šerijata, neka vam je lijep dan. I hvala vam što se niste odlučili igrati demokracije. Jer da jeste, tko zna, možda bi BIH i uspjela.

Igrali ste dupli pas za SDA. Sad uživajte. I sretno u Prvoj Republici. Ako bude trebalo rješiti vize za budućnost zovite. Nećemo naplaćivati.

Red je pomoći ljudima u nevolji.

Tekbirčić svima.
guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
9 dana prije

Rekoh ja da ćemo ga mi muslimani podokiti al niko ne sluša od ovih sda nemoguća je muslimanska država u evropi nemoguća probudite se

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
9 dana prije

Antino cvijeće!! Nacional socijalističko smeće!!

Bosna u dimijama
Bosna u dimijama
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
8 dana prije

Sa velikom tugom moram poentirati 🙁 – ljevica nikada nije ni zaživjela u muslimanskom svijetu 🙁 . U stvari, ako za referentnu tačku (hr: točku!) uzmemo Teheranske efendije, Hamaslije ili Talibane 😎 – onda su u tom kontekstu čak i Erdogan ili ovi Bakirovi fake-ljevičari – pravi pravcati muslimanski ljevičari 😎 😎 !

Poučak: sve je samo pitanje izbora referentne točke i ništa više 😉 !

Abc
Abc
9 dana prije

Sve ovo su isto mogli i hrvati,a posebno srbi u RS-u.Nezadvoljni HDZ-om (SNSD-om),vjerujuci u bolju buducnost odreci se istih.I sada mogu,osnujte stranku u Grudama i privolite sve narode i gradjane da glasaju za istu,osnujte podruznice sirom BiH i stvar je rijesena.

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
9 dana prije

Ma pustite to,ima li kakvog legalnog nacina da se ponovo otvori Dretelj,Gabela i Heliodrom?
A i broj dzamija bi trebalo hitno smanjiti na nulu,ne moze se od ovih Bosnhaka zivjeti.
Tekbiirr!!🤠😎

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
9 dana prije

Može li i muzej u Jablanici, stadion u Bugojnu, u Konjicu, Krajnju, Travniku, Zenici, Grabovici, Doljanima, Križančevu selu, Uzdižu, Stipića Livadi i Itd, Itd, Itd!! Jedini multietnički krajevi u BiH su gdje je bio HVO! Gdje je bila zločinačka Armija sve očišćeno i nema povratka!!

Odin
Odin
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
8 dana prije

Nije ti to loše,,, napokon si došo tobe

Anonimac
Anonimac
9 dana prije

I danas je veliko čudo kako Lagumdžija nije završio u zatvoru zbog afera, Torba i Reket…ali ne, to nije čudo. Njegovo je da lobira za SDA jer u protivnom…pa Novalić za manje iznose čući po sudovima, istina u neioredivo težim vremenima, kada je ušao u aferu s respiratorima, mada je i lagumdžija bio u teškim ratnim uvjetima “slučajni prolaznik”., ma jezivo. A teletabis s njim na slici je marginalac i u vlastitom životu.

Last edited 9 dana prije by Anonimac
SejdoKralj
SejdoKralj
8 dana prije

Tzv Bošnjaci su jedini narod na svijetu gdje je ljevica ekstremnija u nacionalizmu i šovinizmu od desnice. Upravo zato jer su korisne buddale desnice pa moraju glumiti većeg katolika od Pape, odnosno većeg muslimana od Muhameda.