LIVNO: Vrati pare Mihaljeviću Darinko…

Prema našim informacijama iz Livna, ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, inače Predsjednik općinskog odbora HDZ BiH Livno, Darinko Mihaljević (https://www.facebook.com/darinko.mihaljevic.1?fref=ts) za svoje troje djece, koji su u akademskoj 2016./2017. studirali u Splitu, ishodio je državne stipendije Republike Hrvatske na listi e- studenata slabijeg socio-ekonomskog statusa, a on i supruga, uposlenica granične policije, imaju ukupna mjesečna primanja oko 5.000 KM (preko 20.000,00 kn).

Supruga šjor Darinka je rodom iz Dalmacije,  on i supruga formalno nemaju primanja u RH, nego u BiH, tako da su im djeca (nećemo im navoditi imena jer nisu javne osobe) na visokim 466., 467. i 468. (od 4.000 korisnika stipendije) mjestu rang liste E-studenata s prebivalištem u RH.

Inače  djeca su osnovu i srednju školu završila u Livnu. Da bi dobili ove stipendije morali su prijaviti primanja roditelja u Hrvatskoj i zatajiti primanja roditelja u BIH. Primanja njihovih roditelja u BIH takva su da ta djeca nikako ne mogu biti slabijeg imovinskog statusa.

Na ovaj način  ministar Mihaljević “priskbio” je svojoj obitelji 32.400 kn na godišnjoj razini (a mjesečna primanja njegove obitelji su preko 20.000 kn) i istovremeno onemogućio tri studenta u RH ili iz BIH koja imaju pravo na tu stipendiju a  koja su stvarno slabijeg socio-ekonomskog statusa da ostvare pravo na stipendiju i olakšaju si studiranje. On se na taj način pokazuje kao odgovoran i okretan, lukrativan otac. N0 kao hrvatski političar kao potpurno nemoralan. Budući da stremimo ka EU vrijednostima ovaj čin morao bi ga stajati karijere.

HDZBIH bi ovog čovjeka morao izbaciti iz stranke. To nije hrvatski odgovor. To je obično laganje i hrvatske države i ismijavanje hrvatskog naroda koji je dao glas HDZ-u BIH.

Takva jedna nemoralna osoba ne bi smjela obnašati funkciju ministra unutarnjih poslova.To je švedski, francuski, njemački standard, odnos jedne proeuropske demokršćanske stranke prema svojim biračima. Ako HDZBIH ovakav čin izignorira, pokazuje da još nije spreman za Europu.

Zbog ovakvih pojedinaca, obični, pošteni Hrvati iz BIH u Hrvatskoj dolaze na loš glas!

Nadamo se da je sve ovo laž. I da g. Mihaljević ima opravdanje za ovu informaciju. No teško da će nas demantirati. A mi demant čekamo. Fala.