Published On: Pet, pro 6th, 2019

AKO PIJEŠ NE POTPISUJ: Vrijede li zakoni “države BIH” za Predsjedavajućeg iste te “države”??

Prije izbora usta su mu ,osim apela da se Hrvatima ukine ustavna konstitutivnost, bila puna i teza o legalnosti, vladavini pravne države i poštivanju zakona.

Pronašli smo zanimljiv dio kaznenog zakona FBIH koji se odnosi i na Komšića. Ili on možda misli da se ti zakoni odnose samo na “buraniju i stoku sitnog zuba”, ne i na njega?

 

Član 373. Krivotvorenje isprave (1)

Ko izradi lažnu ispravu ili preinači pravu ispravu s ciljem da se takva isprava upotrijebi kao prava, ili ko lažnu ili preinačenu ispravu upotrijebi kao pravu ili je nabavi radi upotrebe, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.

(2) Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini u pogledu javne isprave, oporuke, mjenice, čeka, javne ili službene knjige ili druge knjige koja se po zakonu mora voditi, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina.

Član 374.

Posebni slučajevi krivotvorenja isprave Smatrat će se učinjenjem krivičnog djela krivotvorenja isprava i kaznit će se po članu 373. (Krivotvorenje isprave) stav 1. ovog zakona:

a) ko kakav papir, blanket ili kakav drugi predmet koji je neka osoba potpisala neovlašćeno popuni kakvom izjavom koja ima vrijednost za pravne odnose;

b) ko drugog obmane o sadržaju kakve isprave i taj je potpiše smatrajući da potpisuje kakvu drugu ispravu ili kakav drugi sadržaj;

c) ko ispravu izda u ime druge osobe bez njezinog ovlašćenja ili u ime osobe koja ne postoji;

d) ko kao izdavatelj isprave uz svoj potpis navede da ima kakav položaj, poziv ili čin iako nema takav položaj, poziv ili čin, a to ima bitni uticaj na dokaznu snagu isprave; (Postoje jasne indicije  da je CV na osnovu kojeg je Komšić nekome dodijelo određena prava krivotvoren. Pitanje je, je li ga krivotvorio on ili podnositelj CV-a?)

e) ko ispravu izradi neovlašćenom upotrebom pravog pečata ili znaka.

Član 375.

Ovjeravanje neistinitog sadržaja – (ovaj dio se odnosi na moguće počinitelje kaznenog djela u MVP BIH. Ako su ovjerili životopis u kojem je lažno navedena sprema koja ne postoji, i sami su počinili kazneno djelo, ako prije tog nisu poslali dopis Upravnoj inspekciji ili Tužiteljstvu BIH.)

(1) Ko dovođenjem u zabludu nadležnog organa učini da on u javnoj ispravi, zapisniku ili knjizi ovjeri štogod neistinito što treba služiti kao dokaz u pravnom prometu, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina.

(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kaznit će se ko ispravu, zapisnik ili knjigu iz stava 1. ovog člana upotrijebi znajući da su neistiniti.

 

Druže predsjedniče, vrijedi li za vas vladavina zakona u BIH? Tvrdite da ste izabrani po zakonu. Ponašate li se sukladno zakonu? Ili ćete sve nas, koji vas uhvatimo u kriminalnom djelu poslati NATO bombe?

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare