Published On: Čet, ruj 24th, 2015

Lik kojem su podapeli u Mađarkoj član je "Al Nusre"!

LONDON-Sirijski izbjeglica koji je pao, podapnut od strane mađarske snimateljice i tako dobio medijsku slavu, bio je član radikalnog al-Nusra fronta i borio je se protiv Kurda na mnogim bojištima u Siriji priopćila je kurdska stranka PYD u subotu.
Video snimka Osame Abdul Mohsena koji je srušen od strane mađarske kamermanke na mađarska-srpskoj granici postao je viralni hit i podigao je buku širom svijeta.
Abdul Mohsen kasnije slijeće u Španjolsku gdje mu je, sada već kao medijskoj zvijezdi Europe, ponuđen posao i gdje ga je dočekao sam Real Madrid, nogometni klub uključujući poznatog nogometaša Cristiana Ronalda.
Međutim, kurdska stranka PYD navodi u svojim službenim medijima dase Abdul Mohsen borio u Nusra Frontu prije odlaska Siriju sa svojom obitelji u proljeće 2015. godine.
Nadalje, PYD je potvrdio da je Abdul Mohsen je sudjelovao u nasilnom suzbijanju kurdskih nereda u gradu Qamishlo 2004.g. nakon nogometne utakmice kada je više od 50 Kurda ubijeno od strane sirijskih snaga sigurnosti.
Abdul Mohsen bio je trener Al-Fetwa klubu u Deir Ez Zoru od od 2004-2010.
PYD je rekao da je bio poticatelj nasilja nakon nogometne utakmice između Al-Fetwe i Qamishlos Jihad kluba.
PYD je objavio sliku Abdul Mohsena sa njegovog Facebook profila na stranici u kojem se on identificira kao član Nusra Fronta, dodajući kako se borio s Kurdima u blizini Amudeha, Serekaniyee i Afrina.