Published On: Sri, stu 1st, 2017
#3rd |

Liječnici u Hercegbosanskoj županiji 13. studenoga stupaju u štrajk

Glavni odbor Sindikata liječnika Hercegbosanske županije oglasio se priopćenjem za javnost u kojem navode kako će 13. studenoga stupiti u štrajk.

U priopćenju se navodi kako liječnici stupaju u štrajk kako bi poboljšali uvjete rada, materijalni, socijalni i profesionalni položaj liječnika kao i cijelog zdravstvenog sustava u HBŽ-u.

Također, ističu kako su više od pola godine nastojali s resornim ministarstvom otvoriti dijalog oko potpisivanja strukovno kolektivnog ugovora za liječnike, ali kako kažu, njihov odgovor najčešće je bio ignoriranje njihovih zahtjeva.

Po njima, trenutno stanje u zdravstvu Hercegbosanske županije nažalost rezultira odlaskom liječnika u inozemstvo, preopterećenjem onih koji su ostali povećanim brojem radnih sati, dežurstva, a sve u konačnici slabljenja ionako oslabljenog sustava zdravstvene zaštite njihovih pacijenata.

Iz Sindikata liječnika su dodali kako će se način i obim pružanja zdravstvene zaštite za vrijeme štrajka regulirati sporazumom o poslovima koji se ne smiju prekidati dok traje obustava rada a koji potpisuje sindikat sa poslodavcem./Fena/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x