Published On: Pon, lis 12th, 2020

LICEMJERNI IZETBEGOVIĆ: Bosanski tronožac ne može stajati na dvije noge

Upravo Bošnjaci i bošnjački političari, uključujući i Izetbegovića, pokušavaju dokazati da tronacionalna BiH može stajati na dvije, pa i na jednoj nozi birajući Hrvatima predstavnika u Predsjedništvo BiH i zalažući se za građansku BiH

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović medijima je komentirao večeru u Beogradu na koju je Aleksandar Vučić pozvao Milorada Dodika i Dragana Čovića.

Kolegij SDA danas je, između ostalog, raspravljao o odnosima u regiji.

– Vidimo jedno srpsko-hrvatsko udruživanje, od strane Zagreba i Beograda. Evo danas su Dodik i Čović kod Vučića. Pozvao je dvojicu, a ne trojicu. Ništa od toga nije slučajno. Ne bi trebali na takav način raditi i tako obilježavati 25 godina Daytonskog mirovnog sporazuma. Na način da takve poruke šalju BiH, Bošnjacima i bh. patriotima, rekao je Izetbegović, komentirajući sastanak u Beogradu i prije nego se održao.

Da je pozvan, rekao je, odazvao bi se sastanku.

– Vučić nije pozvao trojicu, već dvojicu. Ne bi trebali to raditi Beograd i Zagreb. Bosanski tronožac ne može stajati na dvije noge. Bh. slika mora biti trodimenzionalna. Kad sam bio u Zagrebu uvjerio sam se da je bilo priče samo s jedne strane, pa je bilo neophodno razgovarati s vodstvom u Zagrebu, kaže Izetbegović.

Govoreći o budućnosti koalicije sa HDZ-om, rekao je, da bi se riješile stvari moraju doći do kulminacije čak i u zategnutosti odnosa, prenosi N1.

– HDZ koji putem HNS-a predstavlja ono što nisu imali do sada, evo i u domovima naroda i parlamentima, moraju vidjet dokle mogu doći s time. Misle da je sad taj mandat da mogu postić stvari, a onda će se sve kako uvijek u BiH završiti kompromisom. Ako hrvatska strana smatra da mora imati legitimne predstavnike, onda ti legitimni predstavnici ne mogu imati kočnice kakve trenutačno imaju, rekao je Izetbegović.

On je izrazio uvjerenje da će se sve završiti kompromisom “jer kada bi sada izašli u susret hrvatskoj strani, onda bi oni uvijek mogli raditi blokade”.

Upravo Bošnjaci i bošnjački političari, uključujući i Izetbegovića, pokušavaju dokazati da tronacionalna BiH može stajati na dvije, pa i na jednoj nozi birajući Hrvatima predstavnika u Predsjedništvo BiH i zalažući se za građansku BiH, podsjeća HMS.

Izetbegović je nedavno izjavio i kako manjina (Hrvati) kroz Dom naroda ne može sprječavati volju većine (Bošnjaka) u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta, te da ovlasti Doma naroda Parlamenta FBiH treba svesti na razinu Vijeća naroda Republike Srpske, tj. da taj dom, koji po Ustavu ima zakonodavanu funkciju, ubuduće samo štiti vitalni nacionalni interes.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>