Published On: Uto, pro 25th, 2018

LICEMJER: Brine li Komšića pravda za žrtve Blaža Kraljevića?

SARAJEVO – Dopunski član Predsedništva BIH Željko Komšič kaže da je krajnje neumjesno i cinično da vlasti RS hapse i krivično gone čovjeka koji samo traži pravdu i koji je traži od istih tih institucija.

On je komentirajući događanja i proteste u Banjaluci, za sajt Vijesti.ba rekao i da “na sto” treba vratiti reformu policije

“Želimo da vidimo da će institucije RS da uvide pogrešnu politiku, politiku koja je MUP RS i dovela među institucije koje su izvršile i pomogle genocid i da će odustati od ovakvih i sličnih progona i okrenuti se onome za šta policija i služi u civilizovanom svijetu, a to je borba protiv kriminala”, rekao je Komšić.

Prema njegovim riječima to samo naglašava potrebu da se na sto vrati pitanje reforme policijskih agencija u državi i da se stave u službu građana, a ne političkih partija i neodgovornih pojedinaca.

Na stranu časna borba Davora Dragičevića da se pronađu i kazne ubojice njegovog sina, no Komšić je jedini aktivni političar koji javno veliča višestruke ubojice. Naime Blaž Kraljević čiji je portret držao u uredu bio je odgovorna osoba u logoru Dretelj koji je Kraljević multietnički HOS otvorio za srpske civile. Mnoge silovane žene iz tog logora, te ubitelji ubijenih i danas traže pravdu dok se ubojice kriju, ili pak šepure kroz NGO projekte koje Komšić podržava. On je čak čestitao dijelu NGO sektora, koji je ekranizirao te i takve Kraljevićeve ubojice kao humaniste. Da je Davor Dragičević ubijen u Dretelju što bi danas govorio ovaj obožavatelj ustašoidnog Kraljevića?

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare