Published On: Thu, Aug 24th, 2017
#3rd | By Desk

Letovi bez dozvole: Tužiteljstvo provjerava dokumentaciju zrakoplove nesreće

Tužiteljstvo BiH provjerava potrebne dozvole, dokumentaciju, procedure i ostale elemente vezane za zrakoplovnu nesreću koja se dogodila 13. svibnja kod Mostara.

”U vezi s istragom zrakoplovne nesreće u Mostaru, vodi se istraga o okolnostima pada zrakoplova, kao i o svim ostalim elementima vezanim za navedeni let ”, rekao je za Bljesak.info Boris Grubešić rukovoditelj Odjela za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH.

Kako nam je objasnio Grubešić, provjeravaju se potrebne dozvole, dokumentacija, procedure i ostali elementi vezani za ovu nesreću.

Propusti organizatora

Naime, u padu zrakoplova 13. svibnja u Mostaru su poginuli osmogodišnji Arman Hadžiomerović, brat i sestra Luka (8) i Lana (11) Lovrić, mladić Muhamed Sipović i pilot Ivan Karačić.

Nesreća se dogodila tijekom panoramskog leta u okviru manifestacije “Dani otvorenih vrata”, pod nazivom “Let iznad Mostara”, koju su organizirali Aeroklub Mostar 1949. i Aerodrom Mostar.

Nakon nesreće provedena je istraga Neovisnog povjerenstva koje je otkrilo kako je uzrok pada zrakoplova FA 200-160 bio srčani udar pilota. U izvještaju Povjerenstva otkriven je i niz propusta organizatora.

Priprema posade za letenje nije bila adekvatna u odnosu na karakter i uvjete izvođenja leta. Nisu pronađeni pisani tragovi pripreme leta. Pilot nije izveo let prema usmeno dogovorenom načinu izvođenja.

Težina zrakoplova u polijetanju na posljednjem letu bila je u granicama dozvoljene. Zrakoplov je bio registriran na četiri osobe, a u njemu je za vrijeme kobnog leta bilo pet osoba.

Neprijavljena manifestacija

Jedan od propusta je neprijavljivanje manifestacije Direkciji za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA) koja je trebala izdati pisano odobrenje za organizaciju ovakve manifestacije.

”Prekršen je pravilnik. Da je manifestacija bila prijavljena došla bi inspekcija i ne bi dozvolila ovakav način provođena manifestacije. Priprema posade za letanje nije bila adekvatna. Putnici se ne smjeli ukrcavati u zrakoplov bez gašenja motora”, rekao je ranije Salko Begić, glavni istražitelj glavni istražitelj Komisije koja je istraživala zrakoplovnu nesreću.

Iz BHDCA nam je potvrđeno kako nisu imali saznanja o održavaju ove manifestacije, te samim tim nisu izdali potvrdu za njezino održavanje.

”Organizatori događaja koji se realizirao 13. svibnja 2017. godine u Mostaru Direkciji za civilno zrakoplovstvo nisu podnijeli zahtjev za održavanje zrakoplovne priredbe što je vidljivo i iz Završnog izvještaja koji je objavila Komisija koja je utvrđivala uzroke zrakoplovne nesreće u Mostaru u kojoj je pet osoba izgubilo život. Samim tim što nije podnesen zahtjev, nije ni izdano odobrenje za održavanje priredbe, te nitko iz BHDCA nije ni pratio priredbu, jer, ponavljamo, nismo imali zahtjev”, rekao je za Bljesak.info Aleksandar Lalović Stručni suradnik za odnose s javnošću i WEB Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH.

 

Potrebna dokumentacija

 

Žana Ateljević-Gligorić, pomoćnica generalnog direktora Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH nam je potvrdila navode Neovisne komisije.

Za organizaciju manifestacije kao što je bila “Let iznad Mostara” potreban je niz dokumenata koji su u skladu s Pravilnikom o zrakoplovnim priredbama. Potreban je dokaz da rukovoditelj zrakoplovne priredbe ispunjava minimalne nivoe iskustva, te dokaz da sudionici zrakoplovne priredbe ispunjavaju minimalne nivoe iskustva.

”Potreban je detaljan opis zrakoplovne priredbe, izrađen u skladu s Pravilnikom o zrakoplovnim priredbama („Službeni glasnik BiH“, broj: 14/16) (plan u slučaju opasnosti, linije gledališta, raspored aktivnosti, sadržaj brifinga, lokalni letovi, ograničenja, propozicije takmičenja i slično). Zatim dokaz o uplati administrativne takse u skladu sa Zakonom o administrativnim taksama i Tarifa administrativnih taksi i Naredbe o uplatnim računima za administrativne takse”, rekla je za Bljesak.info Ateljević-Gligorić.

Dodala je kako je potrebno imati dokaz o uplati propisane nakane, suglasnost pružatelja usluga kontrole leta, kao i potrebno osiguranje.

Neovisna komisija je u svom Izvještaju navela kako je rukovodstvo Aerokluba, kao organizator manifestacije, bilo upoznato s Pravilnikom o zrakoplovnim priredbama, ali je zaključilo da ih sadržaj i način provođenja manifestacije ne obvezuje da istu prijave i traže odobrenje od BHDCA.

”Prema navedenom Pravilniku zrakoplovna priredba je: bilo koja aktivnost letenja koja se izvodi u cilju izvođenja egzibicije, natjecanja ili zabave na manifestaciji koja je otvorena za javnost. Oblik i vrsta letenja koji su se odvijali 13.05.2017. godine prema njihovom mišljenju, nemaju odlike niti jedne navedene stavke iz gore navedenog pojma/definicije, na temelju čega su zaključili da takva organizacija manifestacije ne treba biti odobrena od strane BHDCA, te da ne potpada pod pravila regulirana Pravilnikom o zrakoplovnim priredbama”, navodi Komisija.

Komisija: Stav organizatora neprihvatljiv

Tumačenja organizatora manifestacije, Aerokluba Mostar o razlozima neprijavljivanja i traženja odobrenja za zrakoplovnu priredbu od BHDCA, Komisija smatra neprihvatljivim.

”Naime sve zrakoplovne manifestacije u Bosni i Hercegovini, koje su otvorene za javnost, moraju biti usklađene sa zahtjevima u pogledu uvjeta i načina pripreme, organizacije i izvođenja zrakoplovnih priredbi, utvrđenim Pravilnikom o zrakoplovnim priredbama („Službeni glasnik BiH“, broj: 14/16) koji definira iskustvo rukovodioca i sudionika zrakoplovne priredbe, kao i obveze i odgovornosti organizatora i rukovodioca zrakoplovne priredbe, rastojanje od gledališta, nadlijetanje gledališta, minimalne visine leta, linije priredbe i zona priredbe, maksimalne brzine, koordinaciju lokalnih letova, informiranje o samoj priredbi, prihvat i otpremu zrakoplova, nadzor nad gledaocima, osiguranje, objavu NOTAMa, zabranu prijevoza putnika tijekom same priredbe”, navela je Komisija u svom izvještaju.

Komisija je navela kako organizator mora osigurati dokumentaciju koja mora biti dostupna inspekciji u tijeku same priredbe, ispoštovati rok za podnošenje zahtjeva za održavanje zrakoplovne priredbe (četiri tjedna prije planiranog dana početka priredbe), osigurati koordinaciju s pružateljem usluga kontrole letenja, definirati obveze i odgovornosti organizatora i rukovodioca priredbe u slučaju opasnosti, te posebno izrađeni plan za slučaj opasnosti, kao i osigurati, prije početka održavanja priredbe, pisano odobrenje BHDCA za organizaciju takve manifestacije.

Također, navedeno je kako je potrebno platiti nakade i takse koje ukupno iznose oko 120 KM.

Prešućeni stent

Kao uzrok pada zrakoplova naveo se srčani udar pilota koji se dogodio tijekom leta i zbog čega je zrakoplov pao. Komisija je utvrdila kako je stent koji je pilot imao ugrađen bio ”u potpunosti neprolazan”.

Naveli su kako je pilot na liječničkom pregledu prešutio informaciju da mu je stent ugrađen 13. siječnja 2016. godine.

”Na posljednjem redovnom pregledu za dobivanje Liječničkog uvjerenja, pilot nije prijavio zdravstvene probleme od zadnjeg pregleda, čime je svjesno prikrio ozbiljne zdravstvene probleme koje je imao. Pilot je izjavio i svojeručno potpisao da nema nikakvih srčanih problema, te da u proteklom periodu nije imao nijednu posjetu kod izabranog liječnika. U razgovoru sa izabranim liječnikom utvrđeno je da je pilot imao srčanih problema zbog suženja srčanih arterija i da mu je zbog toga 13.01.2016 godine ugrađen stent. Iste podatke je potvrdila i supruga nastradalog”, navela je Komisija.

Liječničko uvjerenje kategorije 2 pilotu je izdano nakon ugradnje stenta i obavljenih liječničkih pregleda, 11.7.2016.godine, sa rokom važenja da 11.7.2017.godine.

”Pilot nije prijavio zdravstvene probleme i to je bila greška. Možda do ovoga ne bi ni došlo”, izjavio je ranije Begić.

Minimalni zdravstveni uvjeti

Direkcije za civilno zrakoplovstvo smo pitali koje minimalne uvjete je potrebno zadovoljiti kako bi pilot mogao upravljati zrakoplovom. Kažu kako zdravstvene kriterije propisuje član 5 stav (1) Pravilnika o letačkom osoblju.

On u potpunosti definira sustav i uvjete za nesmetano odvijanje procesa utvrđivanja zdravstvene sposobnosti letačkog osoblja s ciljem izdavanja Liječničkog uvjerenja.

”Same tehničke zahtjeve za određenu klasu Liječničkog uvjerenja definira navedeni poddio b) navedenog priloga IV Pravilnika, koji propisuje zahtjeve za obimom pregleda po specijalnostima u zavisnosti od ulaznih podataka kandidata tražitelja Liječničkog uvjerenja (da li je riječ o početnom ili nekom drugom pregledu kandidata za liječničko uvjerenje, zahtijevane klase liječničkog uvjerenja (vrste dozvole koju posjeduje), starosne dobi kandidata i njegove povijesti u medicinskom smislu). Uvrštavajući navedene četiri kategorije podataka, dobiva se točan zahtjev za pojedinim pregledima i analizama koji se trebaju provesti pod nadzorom ovlaštenih medicinskih ispitivača i njihovih liječnika konsultanata po specijalnostima. Na osnovu rezultata i mišljenja dobivenih nakon provedenih pregleda, ovlašteni medicinski ispitivači donose odluku da li kandidat za Liječničko uvjerenje može posjedovati isto ili ne”, rekla je Žana Ateljević-Gligorić za Bljesak.info.

Istraga se nastavlja

Istraga koju je provela Neovisna komisija bila je utvrditi uzrok pada zrakoplova, kao i okolnosti nesreće. Izvještaj je predan državnom Tužiteljstvu koje provodi istragu. Svi detalji istrage će biti poznati kad se istraga Tužiteljstva okonča.

”S obzirom da je istraga u tijeku, u ovom trenutku ne možemo govoriti o detaljima, koji će biti poznati kad se istraga okonča”, rekao je Grubešić za Bljesak.info.