Published On: Ned, srp 4th, 2021

Le Pen želi biti predsjednica Francuske

Stranka francuske desnice, Nacionalno okupljanje (RN), počela je danas 17. kongres kojim želi mobilizirati svoje pristaše nakon neuspjeha na regionalnim izborima, a uoči predsjedničkih izbora sljedeće godine.

RN nije pobijedila ni u jednoj regiji na regionalnim izborima prošlog vikenda kada se nadala osvojiti barem nekoliko njih, kao polazište za 2022. godinu.

Čelnici RN, posebice Marine Le Pen, za neuspjeh krive masovni neizlazak na izbore, posebice mladih i radničke klase, kategorija među kojima stranka najbolje kotira.

“Ništa nije izgubljeno, još postoji put prema pobjedi na predsjedničkim izborima”, tvrdi druga osoba RN-a Jordan Bardella na kongresu u Perpignanu.

“Ostaje gorak okus propuštene pobjede koju smo imali na dohvat ruke”, rekao je izazivajući pljesak nazočnih, dodajući da stranka mora izvući pouke iz izborne apstinencije.

Neuspjeh u nedjelju ne “utječe na našu sposobnost okupljanja, ali treba dobro proučiti razloge zbog kojih neki naši glasači nisu izašli glasati”, naglasio je eurozastupnik Nicolas Bay.

U govoru u nedjelju Marine Le Pen bi trebala okupiti svoje pristaše oko temeljnih tema stranke, poput imigracije, kako bi ih pridobila prije predsjedničkih izbora.

Prema svim ispitivanjima javnog mnijenja, Le Pen ulazi u drugi krug, u kojem se previđa da će je pobijediti dosadašnji predsjednik, Emmanuel Macron, kao i 2017.

Nekoliko lijevo orijentiranih organizacija prosvjedovalo je u subotu u Perpignanu protiv te stranke desnice./HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x