Published On: Ned, stu 21st, 2021

LAŽNI VALTER MLADIH MUSLIMANA: Tko je bio Alija Izetbegović?

23. avgusta 2004. godine „Slobodna Bosna“ štampala je specijalno izdanje posvećeno Aliji Izetbegoviću. „Ko je bio Alija Izetbegović?“ bilo je pitanje istaknuto na naslovnici tog specijalnog izdanja, a ilustracija Alijinom (s)likom sugerirala je odgovor da se radi o „Mefistu“.

Dovoljno je istaknuti samo dvije egide iz teksta i shvatiti da se, kako se jednim podnaslovom tvrdi, radi(lo) o „Lažnom Valteru Mladih muslimana“.

Tako „S.B.“ tvrdi da Izetbegović, koji je prvi put bio suđen sa Nedžibom Šaćirbegovićem, nije bio hapšen zbog antikomunizma, već zbog dezerterstva iz vojske.

„Čundom (?) koincidencijom čvrsto jezgro „MM“ razbijeno je samo mjesec dana nakon Izetbegovićevog izlaska iz zatvora“, piše autor teksta i dodaje:“ Halid Kajtaz, Omer Stupac i Hasan Biber osuđeni su na smrt i vjerovatno ubijeni u sarajevskom Centralnom zatvoru, dok je Nusret Fazlibegović strijeljan. Iako Izetbegović tvrdi da je bio u kontaktu sa Biberom i Kajtazom, potpuno je nejasno kako je moguće da Izetbegović nije uhapšen, niti osuđen, niti se od njega tražilo kao navodnog bitnog člana pokreta, da svjedoči protiv vođa pokreta.“

FOTO: Faksimil (Slobodna Bosna)

U drugoj egidi istaknut je slijedeći podatak kao bitan za razumijevanje kontroverzne biografije Izetbegovića: „Dok muslimanska politička emigracija raspravlja o državotvornom ustrojstvu BiH i nacionalnoj izgradnji muslimana, Alija Izetbegović na svoje prvo turističko putovanje odlazi u Liban?! Odobrenje za putovanje u instranstvo Izetbegović je mogao dobiti nakon preporuke od bosanske UDB-e, a konačno odobrenje davala je savezna policija i Uprava vojne bezbjednosti u Beogradu“, tvrdi autor teksta.

Ovo su najteže optužbe objavljene o Aliji Izetbegoviću koje ga kompromitiraju kao nacionalnog lidera, a koje, i pored toga, nikad niko nije demantirao. Od kada je Bakir Izetbegović preuzeo kormilo u SDA-u, „Slobodna Bosna“ je postala jedan od servilnijih prorežimskih medija, a autori ovakvih napisa o Aliji Izetbegoviću postali su najzagriženiji i najprivrženiji Bakirovi novinari.

Zašto je Bakir Izetbegović angažirao političke ubice svoga oca kao svoje kerbere? Postoji samo jedan odgovor na ovo pitanje: zato što su na istom zadatku!

The BosniaTimes

guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Zdenko
Zdenko
5 dana prije

Ma bilmez, radikalni islamista.. Pročitajte njegovu Deklaraciju. I sve će vam biti jasno.

dr Haso, buregdžija
dr Haso, buregdžija
Odgovori   Zdenko
4 dana prije

Upravo tako! Ovo p-i-s-k-a-r-a-nj-e Slobodne Bosne su samo međusobna razračunavanja muslimanskih frakcija ali sve one propagiraju džihad nevjernicima pa je nama -ć-a-f-i-r-i-m-a potpuno svejedno koja islamistička frakcija je malo jača od ostalih  … Da ne dužim, moram provjeriti jel mi burek već porumenio

Zdenko
Zdenko
5 dana prije

Krezo krezavi. Vidi ga ni zuba nema.

Pod Orjenom
Pod Orjenom
5 dana prije

Molim ,,Poskok” da mi pusti komentar. Fakat sam pazio na riječi. Hvala puno!

Pitanja za glasace
Pitanja za glasace
5 dana prije

Da li bi Hrvati opet glasali na referendumu kao i 92.?

never baklava
never baklava
Odgovori   Pitanja za glasace
5 dana prije

Bi opet glasovali ali ne bi kao 92′ isto zaokružili.

Last edited 5 dana prije by never baklava
djuro
djuro
5 dana prije

Znači udbaš

never baklava
never baklava
5 dana prije

Hebeš Aliju, on je prošlo vrijeme.

Važan je prezent, a u njemu je:
Schmidt Walter brani Sarajevo.

Ganga🐉
Ganga🐉
5 dana prije

šejtanov sluga vidi mu Gloove povampirene

Last edited 5 dana prije by Ganga🐉