Published On: Tue, Oct 23rd, 2018

LAŽNE VIJESTI O BIH DRMAJU NJEMAČKOM: Netko je Der Spiegel uvjerio da Komšićevi pristaše nisu najrigidniji nacionalisti

U tekstu naslovljenom “Opasnost za Balkan“, a sažetak kojeg je prenio a tko drugi nego Deutsche Welle, još jedna sarajevska ispostava u Njemačkoj, list Spiegel piše o grupi u Europskom parlamentu “koja ugrožava mir na Balkanu”. Radi se uratku Till Mayera. Grupa su zastupnici HDZ-a RH u Brusselsu.

 

Mir na Balkanu ne ruše tako oni koji krše Ustav i Dayton prema Spiegelu. Ovaj članak ne govori niti riječi o ustavnoj krizi, presudi ustavnog suda. Preglasavanje hrvatskog naroda uopće  ne spominju. Željko Komšić koji na skupovima stoji pred plakatima na kojima se poziva na nabijanje na kolac i silovanje Kolinde Grabar Kitarović  je za Der Spiegel liberal. On je “umjeren” on je “moderan”. On je za suživot iako je uništio suživot.

Kao i Reutesr i AP i Der Spiegel ima dopisnike iz Sarajeva. Emira, Samira i maloga Amira.

Radio Slobodna Europa i Deutsche Welle odavno su pod kontrolom novinara iz Sarajeva koji čak i ne kriju da uređuju te medije. No mreža lažnih vijesti koje propagiraju najveći i najrazorniji nacionalizam u BIH se povećava.

Zadnjih tjedana bio je primjetan i prodor sarajevske propagande u HINA-u. Tako su Jutarnji i 100.posto.hr prenosili tekstove koje je u HINA-u ubacivao stanoviti Fikret.

Cilj je bio umanjiti pobunu zbog Komšića . Pa su se masovno preko dvije P.R. agencije u Zagrebu naručivali tekstovi koji su imali za cilj umanjiti zgražanje oko Komšića.

Eto što se Čović ima ljutiti kad su za njega glasali Srbi u FBIH onda i za Komšića mogu Bošnjaci.

Nitko da pojasni da se Srbi u FBIH kao apsolutna diskriminirana manjina u FBIH imaju odlučiti hoće li glasati za hrvatskog ili bošnjačkog člana predsjedništva, i kako to da je Srbima bliži HDZ i Čović nego “umjereni, liberal” i moderin demokrat Komšić? Nitko u RH medijima da pojasni da se hrvatski član Predsjedništva u BIH bira prema neleglanom zakonu koji je pao na Ustavnom sudu. I koji je morao biti izglasan u Parlamentu kako Ustav i nalaže. A ne odlukom  OHR-a. Nitko da pojasni vezu između Predsjednika i Doma naroda. Onog kluba onog naroda među kojeg Komšić ne smije. Hrvatskog.

Spiegel piše potom potpuno sulud pasus:

“Europska pučka stranka (EPP), onaj građansko-konzervativni Klub zastupnika u Europskom parlamentu kojem pripadaju i CDU/CSU, u svojim redovima ima grupu koja trenutno ugrožava mir na Balkanu. Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), vladajuća strankaa u Zagrebu, miješa se u politička zbivanja etnički raskomadane Bosne i Hercegovine. Kako bi podržao bh. Hrvate, HDZ sponzorira istoimenu stranku u susjednoj zemlji. Ona želi za Hrvate u BiH rezervirati dio BiH, tzv. treći entitet. To jasno predstavlja kršenje Daytonskog sporazuma, čiju provedbu nadgleda EU“, navodi Spiegel.

Cilj ovog teksta je napraviti pritisak na CDU. BIH je raskomadana sve dok SDA ne zavlada cijelom državom. Onda će biti valjda cjelovita. Svaki njemački političar ima pravo doći i reći nešto u BIH, samo od RH nitko, osim ako nije Mesić. Čak i Erdogan može u BIH održavati skupove Njemačka će i to pozdraviti.

Zamislimo da u Mađarskoj njemački narod trpi opresiju od Orbana i da Orban krši Ustav Mađarske kako bi uskratio ustavna prava Njemcima. Kako bi reagirale sve njemačke partije, uključujući automehaničara Juratovića?

Ovaj list, nadalje, napominje kako su, nedolaskom na sjednicu Vijeća ministara BiH, ministri iz reda HDZ-a BiH počeli blokadu vlasti koja bi, kako tvrde kritičari, mogla najviše koštati upravo HDZ BiH.

U pojedinim europskim zemljama, primjerice Belgiji blokade formiranja vlasti do postizanja dogovora najnormalnija su europska praksa.

Tako nam Spiegel čak i prijeti da će nas nešto koštati jer ne želimo igrati po notama Sarajeva? Onako kako oni igraju dok pišu.

Ima li tih Hrvata po Njemačkoj da im naprave performans spaljivanja listova pred ullazom u redakciju?

List dalje tvrdi:

“Bosanskohercegovački HDZ političari su u posljednjoj izbornoj kampanji masovno podgrijavali etničke napetosti.

Nije nacionalizam širio dakle Željko Komšić koji je krenuo u brutalnu nacionalističku kampanju. Nego HDZ koji je imao slogan “Narod i Domovina, razvoj i progres”.

“Više puta su postavljali zastave Herceg Bosne, što je nedvosmislena provokacija.” tvrdi sarajevski dopisnik Der Spiegela.  Radi se o zastavi hrvatskog naroda, koja je i na grbu FBiH i u hrvatskim kantonima. Novinar zaboravlja da su zastave naroda, starije od država. Je li se netko sjeća da je negdje netko zabranio zastavu s ljiljanima? Za zločine ABIH do sada je na Sudovima BIH presuđeno čak 7 UZP-ova.

Kasnije, kada na Općim izborima početkom listopada, u tročlano Predsjedništvo BiH nije izabran kandidat HDZ-a BiH, već predstavnik liberalne Demokratske fronte (DF), koji igra na kartu razumijevanja, Zagreb ga je počeo politički demontirati.

Dalje nismo mogli čitati. Ovaj novinar tamna je točka na kraju tamnog novinskog tunela Sarajeva. I njhove mreže.  Nazvati Komšića , potrčka Bakira Izetbegovića i slugu bliskoistočnog kapitala , razarača ove zemlje, čovjekom razumijevanja, to stvarno može samo idiot.

Slava mu. I evo mu razglednica razumijevanja od nas. Tuzla, Skup DF.a:

Poskok.info