Published On: Čet, svi 19th, 2022

Lažne dojave o bombama su stizale iz Poljske, Gambije, Irana, Rusije

Srpska policija je objavila da je otkrila 19 mail adresa s kojih su proteklih dana stizale lažne prijetnje bombama. Utvrđeno je da je osam takvih prijetnji stiglo iz Poljske, četiri iz Gambije, po dvije iz Irana i Nigerije te po jedna iz Ukrajine, Slovenije i Rusije.

Kako bi identificirala počinitelje, a s obzirom na to da se radi o stranim državljanima koji ne žive u Srbiji, pokrenuta je međunarodna razmjena podataka između MUP-a Republike Srbije, putem Europola i Interpola, s tijelima Švedske, Litve, Švicarske, Rusije i Mađarske, kao i s Googleom.

Prijetnje slalo i šestero maloljetnika

Od 11. ožujka ove godine do danas stotine prijetećih poruka o navodnim eksplozivnim napravama postavljenim na javnim mjestima ili ustanovama stigle su u 48 navrata e-mailom ili telefonskim pozivima na adrese raznih institucija u Srbiji. Prijeteće poruke slane su s Gmaila, ProtonMaila, Eunet pošte, Yandexa, kao i putem anonimnih telefonskih poziva.

Prijetnje su slali i neki građani Srbije. Zbog lažnih dojava o postavljanju bombi u javne zgrade pripadnici policije su u četiri dana procesuirali osam državljana Srbije – dvije osobe su uhićene, a protiv šestero maloljetnika je podnesena kaznena prijava u redovnom postupku.

Pregledane stotine objekata

“Lažna dojava o podmetnutoj bombi nije šala, već težak zločin, koji može izazvati uznemirenost i strah građana Srbije i zahtijeva dodatni angažman pripadnika MUP-a”, objavila je policija.

Samo u posljednja tri dana pripadnici policije su izvršili pregled više stotina javnih objekata, škola, bolnica i trgovačkih centara. Pregledi su pokazali da su sve prijave lažne, javlja srpski MUP./HMS/

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Sve su to pozivi iz Srbije VPN radi 200 na sat.

Република Српска
Република Српска
1 mjesec prije

Све је то Вучић наручио.

Bosna u dimijama
Bosna u dimijama
1 mjesec prije

Zukorlićev mali 🙁 – garant je to On 🙁 …

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Bosna u dimijama
1 mjesec prije

ima ime ko bin laden, a babo mu bi “ladan”.

Bosna u dimijama
Bosna u dimijama
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Vala baš 🙁 – sa onakvim imenom 🙁 – u Europi bi ga 3 puta dnevno uhitili 🙁 🙁 … Nego, momak je radikalniji i od babe Zukija 🙁 – taj će u džihadu daleko dogurati 😎 …

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

ja samo znam da nisu šmitovi sponzori, garant!

Bosna u dimijama
Bosna u dimijama
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Možda i jesu – i Šmit je goovanece – i to malo veće 🙁 …