Published On: Uto, svi 10th, 2022

LAŽI BOŠNJAČKIH OBAVJEŠTAJACA O MILANOVIĆU KOJE ODGOVARAJU HDZ-u: ‘Milanović je u studenome i prosincu kontaktirao s pripadnicima ruske obavještajne službe pod lažnim imenima Igor Križajev i Andrej Svesotov’

Ruski agent, tako već neko vrijeme HDZ-ovci oslovljavaju predsjednika Republike Zorana Milanovića, aludirajući na njegova stajališta o rusko-ukrajinskom ratu, čiji se kraj ne nazire. Premda je Milanović još u veljači, na samom početku rusko-ukrajinskog rata, osudio rusku agresiju na Ukrajinu, naglašavajući da je u stalnom kontaktu s premijerom Andrejem Plenkovićem, to po svemu sudeći nakon posljednjih sukoba između vladajućeg dvojca nije bilo dovoljno HDZ-ovcima koji od početka Milanovićeva predsjedničkog mandata tvrde kako je on povezan s utjecajnim Rusima. Pogotovo nakon izjava da Finskoj i Švedskoj ne treba odobriti ulazak u NATO dok međunarodna zajednica ne riješi pitanje Hrvata u BiH.

Sumnje da je Milanović povezan s utjecajnim Rusima javnim se prostorom zaista iznose godinama, a one polaze još od vremena kada je Milanović kao poduzetnik putovao u Moskvu, iz koje navodno i jesu krenule najave o njegovoj predsjedničkoj kandidaturi. I danas su u HDZ-u uvjereni da je Milanović na Pantovčak doveden uz potporu Rusa koji su mu financirali kampanju, premda za to ne postoji ni jedan opipljiv dokaz. Dokazano je zato da Milanović u posljednjih godinu dana ne prestaje izazivati pozornost, ne samo hrvatske nego i bosanskohercegovačke, a sada i europske, poglavito finske i švedske javnosti.

Drugi čovjek

Milanovićevi potezi i učestali posjeti Hercegovini na noge su dizali bošnjačku političku elitu, a hrvatski analitičar Davor Gjenero nedavno je za bosanske medije, analizirajući postupke predsjednika Milanovića, također ocijenio kako je on promotor proruske politike u našoj zemlji. Na tom tragu su i izjave novinara Gordana Malića koji je Milanovića označio drugim Putinovim čovjekom na Balkanu, s tim da prvu poziciju zauzima srpski predsjednik Aleksandar Vučić. S Vučićem Milanović dosad nije uspostavio nikakav odnos, ali se zato uspio sastati s Miloradom Dodikom, što je također izazvalo zgražanje u bošnjačkim medijima. Ovih dana bosanskohercegovački medij Istraga.ba uvelike se raspisao o predsjedniku Milanoviću tvrdeći da je njegov savjetnik Orsat Miljenić, prema informacijama sigurnosnih agencija, imao kontakte s pukovnikom ruske službe GRU Dmitrijem Mokrovom. No, to je notorna laž.

“Predsjednik Milanović ranije je odlikovao ruskog veleposlanika u Hrvatskoj, Zoran Milanović postao je zvijezda ruskih medija”, piše za Istraga.ba novinar Avdo Avdić. Inače je o novinaru Avdiću posljednjih godina nerijetko pisao portal Dnevno.ba, nazivajući ga neostvarenom osobom koja je svoj smiraj pronašla pod utočištem USAID-a.
“Imao je pristup institucijama i svim informacijama jer se predstavljao kao čovjek koji radi za američko veleposlanstvo te smo mu kao novinaru izlazili u susret i davali sve informacije, pa čak i one koje su predstavljale službenu tajnu”, tvrdio je za navedeni medij izvor iz bosanskohercegovačkog pravosuđa dodajući da su se u međuvremenu te njegove izjave o vezama s Amerikom ispostavile kao netočne, što je potvrdio i tuzlanski odvjetnik Faruk Balijagić. Prema pisanju bosanskohercegovačkih medija, Avdić je sa 40 godina krenuo od nule i pokrenuo vlastiti portal Istraga.ba, na kojem je ujedno i glavni urednik, no istovremeno se na Dnevno.ba tvrdi kako je Istraga.ba glasilo direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedovića Osmice koji je svojedobno uhićen pod sumnjom da je krivotvorio vlastitu diplomu. Iz tih medijskih napisa proizlazi da je novinar Avdić blizak s bošnjačkim političkim strukturama, koje definitivno nisu naklonjene Milanoviću.

Ruski financijeri

S obzirom na to, valja reći da je njegov medij lažno izvijestio i kako je Milanović tijekom studenoga i prosinca prošle godine imao izravne kontakte s pripadnicima ruske vanjske obavještajne službe, a ruski obavještajci su, kako piše taj medij, vjerojatno djelovali pod lažnim imenima Igor Križajev i Andrej Svesotov. Uz to, neistinito se navodi i to da je Milanovićev savjetnik Miljenić imao kontakte s Mokrovom, potpukovnikom ruske vojne obavještajne službe GRU, koji je posljednjih godina služio u beogradskom veleposlanstvu Ruske Federacije.

Posebno je zanimljivo da je novinar Avdo Avdić u svojim ranijim tekstovima u kojima je nastojao kompromitirati Dragana Čovića i Milijana Brkića navodio ista ruska imena s kojima su se i ova dvojica – Čović i Brkić – navodno susretala prije Milanovića.
Avdićev medij nadalje tvrdi da je Milanović i tijekom lanjskog posjeta Kosovu imao kontakte s državljanima Ruske Federacije, a pozivajući se na dokumente sigurnosnih agencija, tvrdi se i da ruski veleposlanik u Hrvatskoj Andrej Nesterenko u diplomatskim krugovima Milanovića navodi kao velikog prijatelja Rusije i zagovornika njezinih interesa na Balkanu, kao i da Milanoviću Rusija daje neupitnu potporu u političkom djelovanju. Po tim bošnjačkim obavještajnim tezama, Milanović se baš po ruskom naputku zbližio s hrvatskom desnicom i braniteljskim udrugama, po njihovim uputama odlikovao je časnike HV-a i HVO-a te realizirao suradnju s Hrvatskim generalskim zborom, angažirajući se ujedno na zaštiti prava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

U pozadini svega toga stoje predsjednikove veze s Dodikom, a on na taj način ojačava osovinu Dodik – Čović te propagira teze o rastu bošnjačkog nacionalizma. Po zagovoru neimenovanih ruskih financijera Milanović je navodno u veljači ove godine organizirao sastanak s vodstvom Hrvatskog generalskog zbora kojem su nazočili Ljubo Ćesić Rojs, general Mladen Kruljac i Frane Tomičić te predsjednik HGZ-a Marinko Krešić. Da Milanović propagira prorusku politiku na ovim prostorima, u Bosni zaključuju i na temelju toga što se otvoreno protivio Inicijativi triju mora, koja nije obuhvatila Rusiju, ali i iz toga što je predsjednik Republike povezan s Igorom Sečinom i Željkom Runjom koji godinama živi i radi u Rusiji.

Ozbiljna panika

Poznato je da je Runje najviše pozicionirani Hrvat u naftnom biznisu, a jedno vrijeme tvrdilo se da je baš on ključan čovjek Milanovićeve predsjedničke kampanje jer Rosnjeft preko njega nastoji preuzeti INA-u od mađarskog MOL-a. Pita li se HDZ-ovce, u ovim medijskim napisima ima i ponešto istine, premda je malo onih koji su u vladajućoj stranci skloni bošnjačkoj politici i retorici, oni naglašavaju kako je s Milanovićem sve teže surađivati te da u Uredu predsjednika posljednjih tjedana vlada ozbiljna panika koja se prelila i na Milanovićeve javne istupe. Dio HDZ-ovaca smatra da je povod za Milanovićevu paniku baš to što se u medijskom prostoru sve češće počeo spominjati zbog svojih veza s Rusima, zbog čega predsjednik navodno u veljači i jest odlučio hitno sazvati sastanak s domaćom tajnom službom, nakon kojega je osudio rusku agresiju na Ukrajinu. Ništa s Milanovićem nije slučajno, uvjereni su sugovornici bliski premijeru Plenkoviću, koji smatra da je predsjednik Milanović i svojim kritikama na račun Francuza od kojih je Hrvatska nabavila borbene avione prešao granicu i dokazao da doista jest proruski orijentiran političar. Kakvim god da ga HDZ-ovci smatrali, jedno je sigurno, iza Milanovićeve transformacije stoji netko velik i nadasve inteligentan, a lako moguće i cijela mašinerija. Strateški, pomalo i divljački, jezikom naroda Milanović napada Plenkovića prebacujući na njega i svoje grijehe, dok se nacija zabavlja Milanovićevom transformacijom i njegovom retorikom kojom doista jest prešao granicu, on u pozadini djeluje za one koji su ga vjerojatno i instalirali na Pantovčak, radeći među ostalim i na pomilovanju udbaških ubojica. U manje od pet godina od omraženog i nekompetentnog premijera, Milanović je svojim djelovanjem postao najpopularniji političar u državi, pri čemu su se do kraja ogolile sve HDZ-ove slabosti.

Sitne ribe

Vladajuća stranka do te je mjere kadrovski pala na koljena da na Milanovića šalju Zekanovića s vrećicom bijelog praha, i umjesto da iz toga Zekanović izađe kao retorički pobjednik, Milanović ga s podsmijehom vraća na margine hrvatske politike, pokazujući da mu ni na desnici ni u samom HDZ-u nitko intelektualno nije dorastao. Njegova politika i njegov rječnik uistinu jesu prostački, ali narod iz toga razumije što je Milanović htio reći i bez puno razmišljanja uzvikuje – tako je, predsjedniče. Milanović svoje istupe odrađuje sam, dok za Plenkovića posao odrađuju sitne ribe koje s lakoćom postaju žrtve Milanovićevih napada. I umjesto da se javnost smiluje nad tim istim žrtvama, nacija opet gotovo uglas kliče predsjedniku, dok se HDZ kadrovski osipa. Što je ostalo od vladajuće stranke, kamo su nestali kadrovi i ljudi koje je, kakav god da bio, stranci u nasljeđe ostavio Ivo Sanader, pitanje je svih pitanja. To pitanje otvara Pandorinu kutiju problema za premijera Plenkovića, koji nije do kraja uspio ni pomladiti stranku, a možda bolje da nije, jer ako je ovo što vidimo u Vladi najbolje od HDZ-ove mladeži, i nacija i šire članstvo imaju se zašto brinuti za budućnost te stranke kojoj mnogi laskaju nazivajući je državotvornom.

guest
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
14 dana prije

Ja sam musliman hercegovac i ne zanosim se da će sve ovo dobro završiti za nas muslimane presudili su nas i to na domaćem sudu za UZP. pitanje je šta je sledeće jer nas nisu dirali 30 god nije dobro vidjećete

Covic
Covic
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
14 dana prije

Covicu…..

To vam je diverzija CIA.
Mudlimani subsamo izvodjaci.

Cilj je usutkati Milanovica i Covica tj Hrvate.

Pokazite muda i razbijte ialamske teroriste u Sarajstanu.

Anonimi
Anonimi
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
14 dana prije

SVE TRAGOVE KRVAVE OZOMANSKE VLASTI U BOSNI TREBA ZBRISATI.

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimi
14 dana prije

Veliki pozdrav odAvde iz ŠIKARE NJOFRINE HRHFOSNE

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimi
14 dana prije

džamije su nakarada kršćanske bosne – srušiti!

OdroN _ na _ puTu
OdroN _ na _ puTu
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
13 dana prije

jel se ovde brisu samo komentari ako napises da treba rusiti katolicke crkve ili ukidati katolicku vjeru ??

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
14 dana prije

Ja sam katolik PORVACENI skutori iz JUGOZAPADNE bosnjak katolik PO nalogu KRIVOUSTOG DUDEKA NJOFRE idejnog projekta UZP HRHFOSNE katolički terorista saveznik genocidasa cetalja…SADA pusem kroz NJOFRU BOSNJACIMA u kesu ali mi slab kapacitet pluća

Srbče
Srbče
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
14 dana prije

Biće presudjena SDA i njeno rukovodstvo zajedno sa predsjednikom,za terorizam i pokušaj genocida i etničkog čišćenja u Sjevernoj bosni.Što je Alija i priznao u tv intervju sa BH TV voditeljem,kad ga je pitao zašto ste stali pred Banja Lukom.Pa kao zvali ga amrikanci i zaprijetili da če ga bombardovati.Što je dovoljno da se podnese krivična prijava za pokušaj nepotrebnog protjerivanja civilnog stanovništva i etničkog čišćenja te dovodjenja istih u smrtnu opasnost.Ta odgovornost je veća ako se uzme u obzir da je ista stranka njihovi komandanti i predsjednik odgovoran kao predsjednik za živote i sudbine svih stanovnika biH.

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
13 dana prije

Podmazi opanke

SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
14 dana prije

BIĆEŠ MUSLIMAN KAD TE ODERAŠIMO KO TVOJU PRABABU….

Anonimac
Anonimac
14 dana prije

U strahu su velike oči ,pa tako i u muslimana .
Njima su se neke stvari počele priviđati ,tako da vide i ono čega nema .

Anonimus
Anonimus
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
14 dana prije

Strah od nestanka muslimana nije uzaludan.

Znaju oni vrlo dobro da ih vode teroristi i lopovi Bakir, Hajro, Konakovic, Niksic, koji ce ih odvesti pravo u nestanak.

Anonimac
Anonimac
14 dana prije

Milanović je običan drek!

Nije Jozo
Nije Jozo
14 dana prije

Dovoljno je kazati Avdo Avdić i sve je rečeno. Notorni lažov i za novac i ćaću slagati.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Nije Jozo
14 dana prije

On laze i njegova laz se plasira u javnos,te se tamo o istoj debatuje,i tako da na neki nacin upravljaju procesima u bih,sve je to smisljena islamska politika po nacelima islamske dekleracije,koja daje rezultate.

never baklava
never baklava
14 dana prije

Kao da je to neko novo dostignuće džamijaških graDŽana. Kada oni kao Tukulj, Mirza, Mujo i Suljo, za višu ćunu mogu umjesto tekbir ekber biti “Hrvati”, zašto nebi za istu ćunu mogli Milanovića umađijati u Rusa, tj. ruskog špijuna Igora?! Čuditi se dreku na “mirisu”, ajme meni ?!

Last edited 14 dana prije by never baklava
Srbče
Srbče
14 dana prije

Čuj bošnjački obavještajci hahahahahaaaaahhhhhaaaaa.JEs to oni što mogu popit gajbu pive i 3 kile janjetne.Šta debilistanci znaju,njima šta kažu ameri to im je svo obavještajno znanje.

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
14 dana prije

Ruski pijun.
Propala komunjara.
Padavičar.

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
14 dana prije

Jarane ako se mi muslimani ne smirimo mogli bi ga žestoko podokiti ti pišeš iz tuđine a nama treba živjeti u mostaru sa kršćanima zato jedi gova,nca

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
14 dana prije

Mi hercegovački muslimani ćemo glasati za sale,ma mari,ća izgradiće nam kanalizaciju na veležu da nam ne curi

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
14 dana prije

Skutore pusite NJOFRU BEZ šešira Salamu maricu

Milano
Milano
14 dana prije

Potpuna dezinformacija – Игор Крижајев и Андреј Свесотов su imena pod kojima sa ruskom vojnom službom ГРУ kontaktiraju Osmica i njegov hizmećar, zastavnik Avdo, čelićno krilo SDA armije.

Anonimac
Anonimac
14 dana prije

alaha mi, genocciddni emglezzi sve ovo šapću na krmmeće uvce islammista-potturica… baš kao i na uvce genoccidašša zrelenskog u okrajini, vidi se ista škola lagganja, engleska škola.

Last edited 14 dana prije by Anonimac
Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
14 dana prije

Prŕrrd..smrkni lakše ćeš da dises

Anonimac
Anonimac
14 dana prije

ljudska glupost i svemir su neograniceni….za svemir nisam siguran

Zeljo zlatni
Zeljo zlatni
14 dana prije

I albanska mafija je pomogla da prištava spodoba postane presjednik i bruka prave Hrvate po svijetu

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Zeljo zlatni
13 dana prije

I muslimanska dijaspora je pomogla u svemu tome i još uvijek pomaže.

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
13 dana prije

Ovaj avdo skupa s baketom nas pokušava zavađati sa komšijama na zapadnoj strani mostara al da znate vi iz sarajeva nikad ništa dobro nam niste donijeli pa ni nećete okanite se vi nas hercegovaca. Juče nas presudilo za UZP sutra će za genocid zahvaljujući vama

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
13 dana prije

Prrrrd katolički teroristo PORVACENI bošnjo katoličke crkve stariji su u Bosni CIGANI od tebe

Hr🇵🇾🇵🇾
Hr🇵🇾🇵🇾
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
13 dana prije

Tek je vas muslimane počelo suditi, znaju ovi svjetski hohštapleri kako će vam skresati ba,lij,ska krila, tek ćete vidjeti..