Published On: Tue, Aug 13th, 2013

Lazar Krstić doputovao u Beograd na razgovore s Vučićem!

Najozbiljniji kandidat za novog ministra financija Lazar Krstić doputovao je u Beograd na završne dogovore s liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem o njegovom aganžman u Vladi Srbije, saznaje Telegraf.rs!

Diplomac prestižnog američkog Sveučilišta Yale, po svemu sudeći, naslijedit Mlađana Dinkića u fotelji ministra financija, a danas ili najkasnije sutra trebalo bi da utanači sve oko preuzimanja ove važne funkcije.

– Lazar je doputovao u Beograd, a boravio je u Srbiji i prije nekoliko dana. Pregovori o njegovom aganžman u Vladi Srbiji traju već dulje, a ovih dana trebalo bi da se konačno zna da li će preuzeti Ministarstvo financija. Sve će biti jasnije kada se Vučić bude vidio s njim – kaže naš dobro obaviješteni izvor.

Lazar Krstić je već počeo s radom, pa je skenirao čitave financije Srbije, a potom je predložio vicepremijeru Vučiću šest mjera, koje bi, prema njegovom mišljenju, dovele do velikih pomaka u domaćoj privredi.

Kako saznaje Telegraph, prvi potpredsjednik Vlade, koji je i najveći zagovornik dolaska mladih i stručnih ljudi iz zemlje i inozemstva u Vladu, spreman je pružiti svu pomoć i podržati Lazarevih šest mjera za oporavak srpskog gospodarstva.

– Krstićevih šest mjera uopće nisu sporne za Vučića, naprotiv, on će ih snažno i odlučno podržati. Sjetite se samo da je nulta tolerancija prema poreznim dužnicima, posebno prema tajkunima, bila jedna od stavki predizbornog programa lidera SNS-a – kaže naš sugovornik, i dodaje da je “uvjet novog ministra da mu se pruži maksimalna politička podrška i jamstvo da mu se niko neće miješati u posao, najnormalnija stvar “.

U obiteljskoj kuću Krstića u Nišu, kako se Telegraf uvjerio na licu mjesta, trenutno se nalazi samo najstariji član obitelji – Lazarev djed, koji nam kaže da je ponosan na svog unuka i da on treba postati ministar.

– Nije Lazar ovdje, on je u Beogradu. On je inteligentan na mene – u šali kaže najstariji Krstić.

OVO SU MJERE ZA OPORAVAK SRPSKI GOSPODARSTVA:

1. Nulta tolerancija prema poreznim dužnicima, kako bi svi morali platiti dugove, uključujući i tajkune.

2. Uvođenje progresivne porezne stope tako da bogatiji plaćaju veće poreze.

3. Maksimalno otvaranje zemlje za investicije i ubrzanje procedura za izdavanje dozvola.

4. Naglasak na rješavanju problema poduzeća u stečaju i restrukturiranju.

5. Pronaći strateške partnere za javna poduzeća po uzoru na “Etihad” i “Air Srbiju”.

6. Ozbiljan rad na povratku što više mladih stručnjaka iz inozemstva.

telegraf