Published On: Sub, stu 17th, 2018

LAŽ O “ODRICANJU”: Koliko zapravo Bošnjaci kontroliraju institucionalne moći u BIH?

BIH , današnja kakva jest nastala je u Daytonu. Od tada do danas Bošnjaci su kontrolirali:

Sve mandata bošnjačkog člana predsjedništva. Ukupno 23 godine.

Tri mandata hrvatskog člana predsjedništva. Dakle više su upravljali hrvatskim uredom Predsjednika od samih i “povlaštenih” Hrvata. Ukupno 12 godina. Dodajmo tome svemu i 2 godine Joze Križanovića, imenovanim u parlamentu od strane Bošnjaka nakon što je OHR nasilno smjenio Čovića.

Progon i smjena i Ante Jelavića koji je uslijedio nakon Samouprave usko je vezan upravo za amandmane na Ustav BIH i Izborni zakon koje je Ustavni sud BIH konačno proglasio nelegalnima. Je li se država BIH ispričala Jelaviću nakon tog?

Sve mandate bošnjačke diplomacije. Uključujući mandat Huseina Živalja, koji je u SAD-u optužen za šurovanje s teroristima i napadačima na WTC, a potom bježi iz zemlje. Nitko danas ne zna gdje je. Ukupno 23 godine.

Tri mandatna razdoblja hrvatske diplomacije BIH. Dakle 12 godina upravljanja sa dvije trećine diplomacije u zemlji. U kojoj su Hrvati “povlašteni”. Ukupno 12 godina. Pri čemu su u Rim poslali Bošnjaka koji se izjasnio kao Hrvat. Nikada izveden pred sud BIH.

Dom naroda Ostalih na razini države kontroliraju i popunjavaju od prvog dana. Sva imena u klubu Ostalih uvijek su bošnjačka. Ukupno 23 godine.

U suradnji sa tri strana suca, dominiraju Ustavnim sudom BIH od prvog dana. Presuda Ljubić u tom smislu predstavlja pravni presedan u BIH.

Potpuni nadzor nad Federalnom TV od njenog osnutka do danas. Propaganda, govor mržnje, javni linč. Ukupno 20 godina.

Dominacija na BHRT-u.

Federacija BIH

Potpuna kontrola mjesta srpskog potpredsjednika u FBIH. Pudarići, Dunovići. Sve su to mjesta koja postavlja srpski klub Doma naroda u FBIH. Koji potpuno kontroliraju Bošnjaci.

Potpuna kontrola kluba srpskog naroda u Domu naroda FBIH. Od amandmana 2002-e godine do danas.

Potpuna kontrola kluba Ostalih u Domu naroda FBIH.Od amandmana 2002-e godine do danas.

Kontrola gotovo 1/3 kluba Hrvata u  Domu naroda FBIH. Od amandmana 2002-e godine do danas.

Kontrola rada Ustavnog suda FBIH, predominantno popunjen sucima koji su bivši članovi bošnjačkih stranaka.

U državnim i entitetskim agencijama, u kojima se primjenjuje Aneks7, Bošnjaci u Federaciji potpuno dominiraju, postavljajući Bošnjake čak i na mjesta gdje bi trebali biti Srbi ili Hrvati. U takvim prilikama počesto se Bošnjaci izjašnjavaju kao Hrvati ili Srbi kako bi “ispunili Aneks7” i zadovoljili Inzka. Inzko potom sretan zaspe. Na konferenciji Islam i ta tvoja sela.

Uz sve ove činjenice, Bakir Izetbegović tvrdi da su  Bošnjaci ugroženi i da imaju premalo u državi u kojoj ih je 50% i da ih se ograđuje žicom. Dok oni ograđuju žicom hrvatsko mjesto u Predsjedništvu, hrvatsku diplomaciju, srpski dom naroda, srpskog člana Predsjedništva, klub Ostalih, Ustavni sud BIH, CIK, Ustavni sud FBIH.

Iako su se prema međunarodnom ugovoriu Bošnjaci obvezali na konsocijaciju sa Srbima i Hrvatima mi tvrdimo da imaju daleko više od 50% institucionalne moći na državnoj i na federalnoj razini. I daleko više od one jedne trećine kako oni vole kazati za strane medije.

Otimačinom srpskih i hrvatskih pozicija u FBIH te otimačinom hrvatskih pozicija na razini države, institucionalna kontrola države od strane Bošnjaka danas je daleko iznad 50%.

Dodajmo ovome svemu dvije vlade u FBIH. Jednu 2002-e godine Vladu Alijanse. Te Platformu 2010-20104. Dodajmo tome svemu poniženje koje su priredili Hrvatima, postavljajući im kao ministre Ustaše i Jerku Lijanovića. Mržnja prema Hrvatima bila je tolika da su naš radikalizam “ubijali” ustašama dajući pri tome kriminalcu Lijanoviću da pljačka i njihov narod. Bošnjake. Potom su na mjesto šefa Ureda za EU integracije postavili Hrvata koji je svojedobno ustašovao a potom tvrdio da su “Četnici pobili premalo Balija u Srebrenici”. Ništa to ne smeta ako je cilj potisnuti legitimne predstavnike Hrvata iz vlasti. Pa tako ni takav profil osobe.

Ovo je samo mali, vidljivi dio, bošnjačke kontrole institucija. Trebalo bi pročešljati državu i na nižim strukturama vlasti pa bi se shvatilo koliko je propaganda o ugroženosti Bošnjaka, kao naroda koji se previše odriče za suživot, s  drugima, lažna.

Hrvati Bošnjacima od Daytona na ovamo nisu oteli niti jednu jedinu funkciju. Hrvati nisu politički smjenili niti jednog bošnjačkog političara. Niti jedan bošnjački političar nije politički progonjen niti su mu uskraćena prava javnosti. Hrvatima jesu. Hrvati u BIH žive u režimu i pod nasiljem od prvog dana Daytona.

No nema veze. Hrvati su UZP a RH je agresor. Fotografije s ljetovanja 1992 i 1993-e u Dalmaciji merhamet je naredio da se unište. Nemojte se zajebavati s tim. Uništite to.

Poskok.info

 

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare