Published On: Pet, srp 1st, 2022

Lavrovljeva poruka Zapadu: Željezna zavjesa se spušta, samo budite oprezni

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov govorio je na tiskovnoj konferenciji o zapadno-ruskim odnosima i usporedio današnje napetosti s razdobljem hladnog rata.

Komentirajući summit NATO-a u Madridu, Lavrov je pokazao kako su zemlje članice ovog saveza pokazale da od svih zemalja očekuju bezuvjetnu poslušnost.

“Vjerujem da je svima jasno što očekuju. Ne bježe od razgovora o tome, a to su još jednom rekli na summitu u Madridu. Od svih zemalja očekuju bezuvjetnu poslušnost svojoj volji, što odražava njihovu sebičnost interese, prvenstveno američke”, rekao je Lavrov.

Unatoč činjenici da je NATO u novom Strateškom konceptu Rusiju definirao kao izravnu prijetnju, Lavrov naglašava da je Temeljni akt između Rusije i NATO-a još uvijek na snazi.

“Pravno gledano, on još uvijek postoji. Nismo pokrenuli proceduru za raskid ovog sporazuma. Uoči summita NATO je nadugačko i glasno raspravljao o tome je li ovaj osnivački akt neophodan ili je bolje od njega odustati. na kraju, odlučili su ne dirati ove teme”, rekao je Lavrov.

Kada je riječ o odnosima Rusije i Zapada, Lavrov je rekao da Rusija neće prekinuti kontakte, ali da se povjerenje značajno mijenja.

“Nikad se nećemo zatvoriti u Europsku uniju, ali od sada nećemo vjerovati ni njima ni Amerikancima. Kad i ako njihova opsesija vlastitom veličinom prođe i oni nam se obrate s nekakvim prijedlogom, pogledat ćemo što točno misle, ali nećemo djelovati samo na temelju njihovih jednostranih želja. Zahtijevat ćemo jednak tretman”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova.

Na kraju je naglasio da se odnosi između Zapada i Rusije mogu opisati kao hladni rat.

“Što se tiče željezne zavjese, ona se već spušta, proces je krenuo. Samo neka Zapad bude oprezan”, zaključio je Sergej Lavrov.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
🇭🇷👌🇭🇷
🇭🇷👌🇭🇷
1 mjesec prije

Prve žrtve će biti na zimu u pojasu sarajlabada od smrzavanja. SMRZNUTO JE ZDRAVO, LEDO PO,TUR,ICA!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  🇭🇷👌🇭🇷
1 mjesec prije

Jedi govannnna retardu skutorski.

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

nemere ga zapasti od takvih opskrbljuje vas ka-kir redovno

Last edited 1 mjesec prije by Bruce Lee 🐉🐲
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
1 mjesec prije

Bruno slino magare moje malo opet ti arlauces 🐐jebu retardirani.