Published On: Uto, tra 19th, 2022

LAVROV ZA INDIA TODAY: Zelenski puno priča, ovisno o tome što pije ili puši. Da se držao obećanja sve bi bilo riješeno

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov dao je veliki intervjuu za TV kanal India Today u kojem je kazao da ‘ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski daje izjave ovisno o tome što ‘pije ili puši”.

‘Puno priča. Ovisno o tome što pije ili puši’, rekao je šef diplomatskog odjela upitan da komentira riječi Zelenskog koji tvrdi da Rusija namjerava upotrijebiti nuklearno oružje.

Lavrov je podsjetio da je Zelenski došao na vlast na temelju obećanja mira.

‘Rekao je da će postići mir na temelju sporazuma iz Minska, ali je nekoliko mjeseci kasnije rekao da ne može implementirati sporazume iz Minska jer oni jednostavno ne mogu biti implementirani i da je jednostavno nezamislivo da Ukrajina daje poseban status bilo kojem dijelu teritorija.’

Istovremeno, Lavrov je ukazao na heterogenost ukrajinskog teritorija, na čijem se zapadu, primjerice, 9. svibanj nikada ne slavi, dok na istoku nikada nisu hvaljene ličnosti koje se štuju na zapadu – poput onih ‘koji su surađivali s Hitlerom’.

‘Složena je struktura teritorija Ukrajine. Stoga je netočno tvrditi da Ukrajina biti samo unitarna država, da niti jednom dijelu neće biti dodijeljen poseban status, čak i ako Vijeće sigurnosti UN-a to zahtijeva. Mislim da to nije baš dobro smišljeno’, rekao je Lavrov.

‘Da je Zelenski učinio ono što je obećao svom biračkom tijelu kada je izabran za predsjednika, da je surađivao i nastojao provesti sporazume iz Minska, onda bi kriza u Donbasu bila odavno riješena’, napomenuo je Lavrov u intervjuu u kojem je potvrdio da Moskva započinje novu fazu svoje posebne vojne operacije u Ukrajini.

‘Počinje još jedna faza ove operacije i siguran sam da će ovo biti vrlo važan trenutak cijele ove specijalne operacije’, rekao je za India Today, prenio je Jutarnji.hr.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Srbče
Srbče
2 mjeseci prije

Zelenski treba da sidje sa vlasti.Svako ko uvuče svoj naro u ovakvu bijedu treba da sidje sa vlasti.On nije imao potrebe da ratuje.Lažna ugroženost od onih koji su do juče bili u toj zemlji.I sve sto imaju napravljeno je tada.Narod Ukraine treba da skine sa vlasti klovna i njegovu partiju snaga naroda.Američki CIA poslušnici koji idu po pamet u Američku ambasadu a sad imaju CIA savjetnike i instruktore.Isti slučaj kao i kod nas sa SDA(SAD).Bošnjaci ako žele mir i prosperitet samo poskidati te budale koje 30 godina unose nemir i bijedu u BiH.

Kresimir !.!!!!
Kresimir !.!!!!
2 mjeseci prije

Dobro to uradite da vidi pot,urad šta ih čeka !!!

Tekbiraj, tekbiraj - pa za pojas zadjeni!
Tekbiraj, tekbiraj - pa za pojas zadjeni!
2 mjeseci prije

Zele je najobičnije tekbiralo iz anglosaksonskog šupka i on će iz bunkera tekbirati do posljednjeg Ukrajinca – na opće zadovoljstvo Berlina, Londona i Vašingtona 🙁 !

Tako to uvijek biva kad vam London, Vašington i Germani posredstvom svojih DW-a, nevladinih organizacija, Al Jazeere, BBC-a i sličnih izaberu predsjednika države koji ne radi za državi nego za anglosaksonska i germanska goovna 🙁 🙁 …

Dobro, nismo ni mi iz ex-Yu puno bolji 🙁 , nama su anglosaksonsko/germanski smraadovi već izabrali Stipu, Jacu, Plenkija potuurčeni srpski SDS, Žene u crnom, Draška …. 🙁 , i još kamaru sličnih šuupaka 🙁

Last edited 2 mjeseci prije by Tekbiraj, tekbiraj - pa za pojas zadjeni!
brano
brano
Šta ti kažeš na ovo?  Tekbiraj, tekbiraj - pa za pojas zadjeni!
2 mjeseci prije

Uzeo vlast. Prevario birace iz istocnih djelova Ukraine. Da je ispunio potpisano i ugovoreno iz Minska nebi bio ziv od amerikanaca i domacih nacista.Teska mu pozicija, kao kod svakog ukrainskog predsjednika. Rezultat je neizbjezni rat. Slozena i podjeljena zemlja slicno kao i BiH.