Published On: Uto, tra 12th, 2022

Lavrov prvi put otvoreno rekao koji je pravi cilj Rusije

Ruski šef diplomacije Sergej Lavrov jučer je dao intervju za državnu televiziju Rusija 24 u kojoj je rekao da se stav Rusije promijenio i da više neće biti prekida vatre zbog pregovora. No pomalo je ispod radara prošla izjava Lavrova o pravim ciljevima invazije na Ukrajinu.

Ruski je ministar vanjskih poslova naime kazao kako napad na Ukrajinu ima za cilj prekinuti put ka “potpunoj dominaciji SAD-a i drugih zapadnih država”.

“Naša specijalna vojna operacija osmišljena je da stane na kraj bezobzirnom širenju i nepromišljenom putu prema potpunoj dominaciji Sjedinjenih Država i ostatka zapadnih zemalja koje su pod nima u međunarodnoj areni”, rekao je, a prenosi Index.hr.

Lavrov je ustvrdio da se “takva dominacija gradi uz gruba kršenja međunarodnog prava”.

“Na Kosovu je bez referenduma moguće priznati neovisnost, ali na Krimu, kao rezultat referenduma, koji su promatrale stotine objektivnih predstavnika stranih zemalja, javnosti stranih zemalja, to je nemoguće. U Iraku, deset tisuća kilometara od Sjedinjenih Država, zamislili su prijetnju njihovoj američkoj sigurnosti, bombardirali su je, nisu našli nikakvu prijetnju, a nisu se čak ni ispričali”, rekao je Lavrov.

Pa nastavio: “A kad su neonacisti i ultra-radikali na našim granicama, stvaraju se deseci bioloških laboratorija po uzoru na Pentagon, provode nekakve eksperimente koji su prvenstveno usmjereni na stvaranje biološkog oružja – pronađeni su dokumenti koji ne ostavljaju nikakvu sumnju u to – onda je ova prijetnja na našim granicama, a ne preko oceana”.

Izvještaje o ruskim ratnim zločinima nad civilima u Buči i Krematorsku ponovno je nazvao montiranima i provokacijom. Izjavio je i da dio ljudi u rascjepkanom Donbasu “godinama žive pod neonacistima”./HMS/

guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Nagib Uzbrdica
Nagib Uzbrdica
1 mjesec prije

hihihihihihi,na kraju će objaviti,nakon što ih ukrajinci definitivno nag uze i protjeraju,da im je cilj bio upozoriti ukrajnu…sve isto ko i kod srba,pušiona u ratu a onda mitovi i mitske pobede ….sad konstruišu priče o junštvu na košarama,naravno nakon poraza tamo

Kresimir !.!!!!
Kresimir !.!!!!
Šta ti kažeš na ovo?  Nagib Uzbrdica
1 mjesec prije

Kada pričaju suvereni narodi ,onda ovi şto ne znaju ko su ni šra su ( os. Potu,rad) TREBAJU POD STO SE SAKRITI.!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!!!
1 mjesec prije

Rece katolicki pi.ofil

Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

Bili su Rusi pod sankcijama 75 god pa šta, nisu Rusi baš razmažen narod, čim prestane pucati počinje natjecanje tko će prije Putinu na noge da potpiše bolji ugovor.. A Ukrajina će ispaštati i vraćati kredite za oružje ili vi naivci mislite da im ameri i englezi džaba daju,moš si mislit..

Nagib Uzbrdica
Nagib Uzbrdica
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

sve će to rusi platiti kroz ratnu oštetu od onih blokirnih milijardi po svjetskim bankama i još puno novih milijardi od plina i nafte

Logicno
Logicno
Šta ti kažeš na ovo?  Nagib Uzbrdica
1 mjesec prije

Eh moj Nagibcino, pare Ruskih oligarha i Rusije su vecinom uglavnom tamo gdje sankcije ne mogu dohvatiti ili nemaju jurisdikciju. A pare, koje imaju na zapadu,uglavnom se ne vode pod njihovim imenima. Dzaba sankcije, dzaba bakraci. I znaj da nisu posljednje pare, koje imaju, u slucaju da se nalaze na zapadu.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

E stvarno si glup

Mijo
Mijo
1 mjesec prije

Gebels-Lavrov se preračunao i živi u dvadesetim – tridesetim godinama prošlog stoljeća. Čovjek rođen sto godina poslije svoga vremena.

Kresimir !.!!!!
Kresimir !.!!!!
Šta ti kažeš na ovo?  Mijo
1 mjesec prije

Ma idi budalo glupa !!