Published On: Sri, ožu 29th, 2023

Lavrov: Civilizirano ponašanje Amerike je uvjet za dijalog

MOSKVA – SAD se mora vratiti civiliziranim načelima međunarodnih odnosa kako bi se obnovio dijalog s Rusijom, ali trenutno nema znakova toga, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

“Što se tiče vašeg pitanja, što bi se trebalo dogoditi da bismo uspostavili komunikaciju sa SAD-om – oni moraju promijeniti svoje ponašanje. Moraju se, prije svega, vratiti civiliziranim načelima međunarodnih odnosa, uključujući i načela utvrđena Sporazumom o Smanjenje nuklearnih arsenala dviju zemalja / Novi START /”, rekao je Lavrov za TASS.

Prema njegovim riječima, Rusija za sada ne vidi nikakve naznake da su SAD spremne barem razmotriti potrebu povratka izvorištu, zacementiranom u međunarodnim pravnim dokumentima, prije svega u Povelji UN-a, koja predviđa potrebu poštivanja suverena jednakost država.

“Njihovi postupci izravno su u suprotnosti s tim načelima. Rusiji je objavljen hibridni rat – i to sveobuhvatni. U ovoj situaciji, kada SAD vodi takvu politiku, ne mogu zamisliti što se treba promijeniti, osim unutar Američka vlada i, naravno, kolektivni Zapad koji je potpuno podređen Washingtonu”, istaknuo je Lavrov.

Lavrov je dodao kako se Rusija nada da će jednog dana prevladati razum, odnosno logika dijaloga, a ne sukoba, te ravnoteža interesa, a ne postizanje vlastitih geopolitičkih ciljeva kroz hibridne i druge vrste ratova.

guest
nije obvezno
14 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anonimac

O hebo ma.j.ku svoju be.z.o.braznu r.u.s.ku

Nisam kriv !

Hebo i oca svoga !
Rusija je teroristička država !

Neumska džamija bez torpeda

Bošnje, džaba provirujete iz američkog šupčeta i lajuckate po Rusima, Ameri Vam ipak neće napraviti gradžansku i neće Vas spasiti od 3 ravnopravna naroda 🙁 …

Kao što su stari lukavi Latini govorili: Ne kreči uludo i ne troši farbe 🙁 …

2 months ago zadnji put uredio Neumska džamija bez torpeda
drZlikovac

Pa drži se onda te stare izreke..

Neumska džamija bez torpeda

Osuunećeni dječače, ofarbali smo Vam i Komšu i sarajevske islamiste da više na ništa ne liče , eno ih pljuckaju i po Šmitu i po Zapadu i po Amerima 🙁 …

2 months ago zadnji put uredio Neumska džamija bez torpeda
bih laden

Pogotovo zelene!☝️
🤢🤢🤢

2 months ago zadnji put uredio bih laden
Neumska džamija bez torpeda

Zeleni će se vratiti u igru i, upamtimo dobro: islamisti nikada ne gube kada igraju na domaćem terenu – najveći gubitnici će na kraju biti lažni muslimanski ljevičari (SDP i ekipa) 🙁 – to su munafici pez presedana 🙁 …

Nisam kriv !

Smrdiš SSroljo smrdski ! ! !
Hebo ti Putin Koticu prljavu ! ! !

AbnorMal

Kažu da pita Džo za tebe i pita kako si? Vele-fališ mu… A obnovio je i zalihe sladoleda sa čokoladommmmm😋

Bošnje banda terorista

A ja tebi jebem u pizdurinu smrdljivu sve po spisku što imaš žensko.Majmune jedan misliš da si pametan a ni ne znaš kako psovati na poskoku a da ne pišeš hieroglife.Konju jedna bosanski.

2 months ago zadnji put uredio Bošnje banda terorista
Bošnje banda terorista

Jedini teroristi ste vi koji podržavate naci politiku stvaranja novih nacija,na uštrb drugih naroda.E pa kad volite to uskoro ćete biti svi Europljani i moraćete da zaboravite i svoj jezik i običaje i šargiju.Kratka je tvoja pamet da vidi šta se iza brda valja.amerika je nacija stvorena na različitim narodima koji su se odrekli svog imena dabi postali amerikanci tako ćeš i ti biti europljanin.mIc po mic taktikom.Mrljove balijski

2 months ago zadnji put uredio Bošnje banda terorista
Bošnje banda terorista

A ti jebo svoju mater i svoga tvorca Tunju,i Titu što te hranio burekom pa si izrasto u majmuna debilistanskog.

2 months ago zadnji put uredio Bošnje banda terorista
Bošnje banda terorista

Amerika je prdnula u čabar.Čak i afrički predsjednici savjetuju svoje gradjane da se otarase uštedjevina u dolarima jer predstoji veliki krah dolara.Tramp diže revoluciju u americi protiv nacjonaldemokrata,nacional demokratija mora pasti,oni su naj veće zlo na planeti.Ukraina je zavedena država,to cijeli svijet sad vidi,ljudi ginu džaba a pobjediti ne mogu.Samo još debilistanci podržavaju američku naci politiku stvaanja novih nacija po svijetu i izazivanje ratova.Jedino su im omanuli u slučaju Palestine,Ipak je izrael duboko u američkom šupku.

2 months ago zadnji put uredio Bošnje banda terorista
AbnorMal

Samo slijepac, lobotomisanog mozga mainstream medijima, neće da vidi da je ovo suštinski rat USA protiv Evrope. Ukinuti suverenitet država, energetski i na druge načine je učiniti zavisnom od Amerike. Uništiti joj ekonomiju i privredu, a uranijumom zatrovati najplodniju zemlju u Ukrajini-žitnicu Evrope i svijeta. Tako će Evropa biti ovisna i o hrani veliikog Brata. Sad mi je jasnije zašto je VB izašla iz EU, a i Bil Gejts postao jedan od najvećih vlasnika obradivog zemljišta u SAD.

2 months ago zadnji put uredio AbnorMal