Published On: Pet, stu 5th, 2021

Latvijski parlament dozvolio tvrtkama otpuštanje necijepljenih radnika

LATVIJSKI je parlament omogućio tvrtkama da otpuste radnike koji nisu cijepljeni ili odbijaju raditi od kuće, dok se zemlja bori s jednim od najgorih valova covida-19 u Europskoj uniji.

Oko 61 posto odraslih Latvijaca u potpunosti je cijepljeno, dok je prosjek u EU 75 posto.

Latvija je prva zemlja u EU koja je ove jeseni uvela lockdown nakon velikog porasta broja zaraženih te je zatražila od drugih članica EU medicinsku pomoć.

Po novom zakonu, tvrtke sada mogu poslati necijepljene na neplaćeni dopust ako se ne žele cijepiti ili, ako je moguće, raditi od kuće.

Nakon toga mogu otpustiti radnike ako se ne cijepe u roku od tri mjeseca.

Nova pravila od 15. studenog

“Postoji dovoljan razlog za vjerovati da takva osoba nije prikladna za tu poziciju”, stoji u obrazloženju prijedloga zakona koje je latvijska vlada podnijela parlamentu.

Nova pravila stupaju na snagu 15. studenog, kada Latvija izlazi iz lockdowna.

Odluka neće vrijediti za osobe koje imaju medicinsko opravdanje za necijepljenje, primjerice za osobe koje su nedavno preboljele covid-19.

Prethodno je obveza cijepljenja vrijedila za latvijske radnike u zdravstvenom i obrazovnom sustavu te u domovima za starije i nemoćne.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Dunja
Dunja
25 dana prije

Ja luđih naroda od ovih Baltičkih naroda nisam vidjela.

Mevlid
Mevlid
Odgovori   Dunja
25 dana prije

Da znaš. Sami sebi skaču u stomak. Ako bi Rusija nestala pa makar i na nijhovu štetu oni bi pristali.

P.S. Dodao bih još Germane kao posebno blesave to se vidi po ovoj “plandemiji”. Onakvu državu uništiti pa to ni Balkancima ne bi pošlo za rukom.

Čuj to?
Čuj to?
25 dana prije

Još malo i logori ce biti u funkciji. ima uvijk čuvara logora spremnih. Radi čega? Nema ništa . Ubijat cemo jedni druge …na radost naših gospodara , koji nam se smiju…

Bruce Lee.
Bruce Lee.
24 dana prije

Sve se odvija kako je i davno prorokovano,još fali antikrist da se javno objavi i pečati ljude svojim pečatom.brrr..opasna vrimena

Last edited 24 dana prije by Bruce Lee.