Published On: Fri, Apr 19th, 2019

Lani je spasio tajlandske dječake iz spilje, a sad su i njega morali spašavati

BRITANSKI ronilac koji je lani sudjelovao u spektakularnoj akciji spašavanja tajlandskih dječaka iz poplavljene spilje i sam je morao biti spašen iz spilje u američkoj saveznoj državi Tennessee, objavili su američki mediji.

Josh Bratchley spašen je iz spilje Mill Pond blizu Nashvillea u srijedu navečer. Dobro se osjeća i odbio je liječničku pomoć, objavila je lokalna mreža WRCBTV.

Bio je u malenoj skupini britanskih ronilaca koji su nekoliko dana istraživali spilje, objavila je agencija za hitna stanja.

Pronašao ga je iskusni ronilac

Skupina je uočila da Bratchleyja nema u utorak i počela je traganje za njim isprva sama, a kad je istekla ponoć, obratila se za pomoć. Uvježbani ronilac krenuo je u potragu i uspio ga pronaći u večernjim satima u srijedu.

Ronilac Edd Sorensen rekao je na konferenciji za novinare da je očekivao najgore kada se spustio u spilju, zbog niskih temperatura i mraka, javlja NBC News.

“Uglavnom u akcijama spašavanja, kada uđem spašavati, osobe su histerične, paničare i čine stanje opasnim za mene”, objasnio je Sorenson, ali Bratchley “mi je pomagao u akciji spašavanja”.

“Bio je maksimalno miran. Rekao je: ‘Hvala ti. Hvala ti. Tko si ti?'”

Brian Krebs, član Službe spašavanja okruga Chattanooga Hamilton koja je bila poslana u pomoć, rekao je da je u akciji trebalo roniti 120 metara uskim prolazom.