Published On: Ned, pro 7th, 2014

OSTANI ZLAJA DO KRAJA: I u posljednjem govoru Lagumdžija lagao kao početnik

Bivši predsjednik stranke, Zlatko Lagumdžija na izbornom kongresu dojučerašnje vodeće bošnjačke lijeve  nacionalističke partije, danas pete stranke u FBIH, priznao je tek deklrarativno vlastitu krivnju i rekao kako organi i rukovodstvo stranke na svim razinama snose političku, individualnu i kolektivnu odgovornost za izborni poraz u skladu sa svojim statutarnim ulogama.

A potom se krenuo pravdati.
”Kao kapetan broda koji odluke nije ni mogao ni donosio sam, moja odgovornost je jasna i taj dio preuzimam. Ne tražim ni od koga tko to sam ne želi da mi se pridruži”, rekao je Lagumdžija.

Istaknuo je da je, između ostalog, “kriv” što je SDP ostao jedina bh. multietnička stranka s realnom snagom da ne dozvoli podjelu naše domovine, te što prije 15 godina na izravni poziv predstavnika međunarodne zajednice u OHR-u nije pristao da bude lider bošnjačkog SDP-a, pa da sa srpskim – Dodikom i hrvatskim – Ivom kao “pitomi” nacionalisti preuzmu što ostane od zemlje vođene “divljim” nacionalistima.

Međutim Lagumdžiju činjenice demantiraju. I pored prirodnih pošasti i socijalnih nemira, partije s nacionalnim predznakom nikada nisu bile stabilnije i jače u  BiH. Veseliti se padu Dodika u RS-u dok na uštrb njega raste SDS može samo Zlatko Lagumdžija, lik koji je zbog Platforme suodgovoran za urušavanje ne samo ekonomije u BIH, nego i za nazadovanje međunacionalnih odnosa u FBIH kao i za gušenje političkog dijaloga.

SDP BIH je bio i ostao parazitska stranka koja odgađa reforme Ustava, manipulatori koji su dva puta uspjeli nasamariti Amerikance i OHR predstavljajući se kao spasitelji države i netko tko za razliku od nacionalnih stranaka razumije BIH.

Pri tome su zaboravili reći da su sami prosti i rigidni nacionalisti, a kada su vidjeli da samo nacionalna retorika u BIH donosi glasove izbore su i ovaj put pokušali dobiti na nacionalnim temama i obraćajući se isključivo bošnjačkom izbornom tijelu.

Lagumdžija brutalno laže i kada kaže kako je SDP BIH jedina multietnička stranka  u BIH. AKo je mjera multietničnosti broj pripadnika druge nacije koje postavljaš, zbog ugodnih reperkusija, na stranačke liste onda SDP BIH jeste multietnička stranka. Npr., putem pripadnika srpskog naroda koje postave na svoje liste SDP
BIH redovno otima Srbima u FBIH da izaberu legitimne predstavnike. Dva puta to im je uspjelo učiniti i Hrvatima

Međutim u smislu predstavničke demokracije SDP BIH kao lijevi bošnjački nacionalisti sa ukrasnim Pudarićom i do jučer Komšićem nikada nisu uspjeli probiti granice bošnjačkog entiteta u BIH i na bilo kojem dijelu BIH osvojiti respektabilniji rezultat.

Snaga SDP-a BIH u smislu očuvanja BIH minorna je u odnosu na SDP-ov doprinos razaranju BIH. Svaki puta nakon SDP-ovog sudjelovanja u vladi plaća država, i građani BIH. Sada je 2014-a godina. Trebat če nam minimalno mandat i pol da se vratimo na nivo ekonomije i političkih odnosa koji je vladao prije Platforme. Isto je bilo i nakon Alijanse.

Stoga bi OHR da imalo ima konzistentnosti u cilju prosperiteta BIH trebao razmisliti o zabrani SDP-a, budući da se sami nazivaju sljedbenicima totalitranih režima a koji su ovih dana zabranjeni u svakom smislu u EU.
Ako ne zbog Tita, i zločina, za koje ne žele preuzeti pravnu odgovornost, barem ne u mjeri u kojoj su preuzeli nekretnine KPBiH i Arhiv KPBIH, moglo bi ih se sankcionirati zbog kontrole FTV-a ili koketiranja s Pavelićevim pristašama.

Sad kada Lagumdžija više nije američki nosač projektila, bilo bi lijepo i od tužiteljstva, da pred građanima FBIH pokažu kako su nezavisni i završe posao u aferi Reket. Inačenije zdravo boraviti u prostorijama s puno prašine po predmetima i policama. To bi glavni federalni tužitelj morao znati. Bakcili su to…

poskok.info

 

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare