Published On: Sri, pro 5th, 2012

LEGALIZACIJA BESPRAVNO IZGRAĐENOG: Nikšić će predložiti rekonstrukciju Vlade Federacije BiH

Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumžija sastao se danas u Sarajevu, u odvojenim susretima, s premijerom FBiH Nerminom Nikšićem, predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem te predsjednikom SBB-a BiH Fahrudinom Radončićem.
Lagumdžija je u izjavi za Fenu kazao da je čestitao premijeru Nikšiću i ostalim akterima na izvanredno urađenom poslu vezano za aranžman s MMF-om te za usvajanje proračuna FBiH.
– Također smo dogovorili da premijer Nikšić u narednih nekoliko dana izađe s prijedlogom za rekonstrukciju Vlade FBiH i za to ima našu punu podršku. On će u narednim danima obaviti konsultacije i razgovore kako bi odlučio da li da rekonstrukcija bude provedena  cjelovito ili u fazama, a što je stvar njegove ocjene – kazao je Lagumdžija.
Nikšić će, dodao je, formulirati prijedlog i o tome obavijestiti predsjednika FBiH Živka Budimira.
Podsjetio je da SDP ima namjeru da u potpunosti ispoštuje sporazum potpisan s HDZ-om, HDZ-om 1990 i SBB-om BiH.
– Ako je neko imao iluzija da se radi o sporazumu koji će samo tretirati raspodjelu vlasti, a ne i odgovornosti, mislim da je u posljednjih nekoliko dana uvidio da je riječ o odgovornom političkom dogovoru u kojem su i SBB i dva HDZ-a spremni da preuzmu odgovornost – dodao je Lagumdžija.(Fena)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare