Published On: Sri, ruj 12th, 2012

Lagumdžija: Nećemo sa SDA, Radončić i Tihić: Protiv smo trećeg entiteta i treće izborne jedinice i asimetričnih riješenja

Predsjednik SDA Sulejman Tihić ponovio je danas nakon sastanka s predstavnicima Eu u Sarajevu kako je ta stranka protiv asimetričnih riješenja, ali i treće izborne jedinice.

U SBB-u BiH ne pristaju na asimetrična rješenja i treći entitet, te naglašavaju da europski put nema alternativu.
“Vrijeme je izborne kampanje koja, očito, postaje vrlo prljava i zato nije vrijeme za teške i kompromisne političke odluke, pa u tom smislu očekujemo da ćemo odmah nakon lokalnih izbora održati sastanak ‘šestorke’ i dati jedan novi impuls koji će BiH brže povesti ka EU, a nas kao političare dovesti u poziciju da brže ispunjavamo obveze koje smo preuzeli u Bruxellesu”, rekao je lider SBB-a Fahrudin Radončić.
Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zlatko Lagumdžija kazao je da njegova stranka “nije spremna raditi sa SDA”.

“Naša koalicija sa SDA je na svim razinama stvar prošlosti i ne postoji nijedna razina vlasti koja može imati koaliciju u kojoj su SDA i SDP, jer mi predstavljamo dvije različite slike budućnosti ove zemlje”, rekao je Lagumdžija i dodao kako je njegova stranka spremna raditi na svim razinama sa Savezom za bolju budućnost (SBB).(R. I. / Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare