Published On: Čet, pro 27th, 2012

Lagumdžija i Moon rekonstrukciji federalne Vlade

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zlatko Lagumdžija razgovarao je danas u Sarajevu s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Patrickom Moonom.
Lagumdžija je američkog veleposlanika upoznao s aktualnim političkim događanjima u Bosni i Hercegovini, s posebnim fokusom na aktivnosti Vijeća ministara BiH koje za cilj imaju poboljšanje ekonomske situacije i nastavak napredovanja zemlje na putu euroatlantskih integracija.
Na sastanku je Lagumdžija istaknuo značaj dogovora nove vladajuće šestorke u BiH kojim je kreirana pozitivna i ohrabrujuća atmosfera za usuglašavanje, izradu i donošenje zakonskih i ustavnih rješenja koja će osigurati ustavnu i institucionalnu ravnopravnost svih građana BiH i uopće atmosfere za provođenje svih neophodnih reformi u zemlji i njen napredak.
Lagumdžija je naglasio da je pitanje rekonstrucije Vlade Federacije BiH potrebno riješiti u najkraćem vremenskom razdoblju u skladu sa zahtjevima aktualne većine u Parlamentu FBiH i tako deblokirati funkcioniranje izvršne vlasti, priopćeno je iz Centra za informiranje SDP BiH.