Published On: Sub, tra 13th, 2013

Lagumdžija: EU je zajednički cilj i BiH i Srbije

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatkom Lagumdžijom o suradnji i eurointegracijama dvije zemlje, javlja Tanjug.
– Vlada Srbije posvećena je uspostavljanju tješnje regionalne suradnje, kako bi što efikasnije i potpunije ostvarila svoje nacionalne prioritete i istovremeno ispunila zahtjeve i standarde neophodne za proces pridruživanja našeg regije Europskoj uniji, rekao je Vučić.
On je naglasio kako će “bliska suradnja ojačat svaku zemlju i na taj način unaprijediti čitav regiju, a uspjeh na regionalnoj razini poboljšat će i perspektivu pojedinačnih zemalja”.
Lagumdžija je kazao da “i Srbija i BiH žele da postanu članice EU”, istaknuvši da je to “naš zajednički cilj i da na tom putu treba da se pomažemo”.
Lagumdžija, koji je zamjenik predsjedavajućeg Vijeću ministara BiH, boravi u jednodnevnoj posjeti Beogradu, tijekom koje se sastao i s premijerom Ivicom Dačićem i šefom diplomacije Ivanom Mrkićem.
Dačić i Lagumdžija ocijenili su danas da su dobri odnosi između dvije zemlje jedan od stupova regionalne stabilnosti i suradnje.
Na sastanku je, također, rečeno da nastojanje Srbije da mirnim putem i dijalogom dođe do pravednog rješenja za probleme na Kosovu i Metohiji doprinosi građenju trajne stabilnosti u regiji, navodi se u priopćenju Ureda Vlade Srbije za suradnju s medijima, javlja Tanjug.
Dačić i Lagumdžija su konstatirali i da postoje dobri uvjeti za unapređivanje ekonomske suradnje i mogućnost zajedničkog regionalnog nastupa na drugim tržištima.
(Dnevnik.ba I Fena)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare