Published On: Ned, lis 5th, 2014

KVADRATURA RAGUŽA: Niti slova o hrvatskom pitanju, Hrvatima, samo “naša zemlja, šmrkanje crte, europska rješenja” i brdo demagogije…

Nalazimo se na pobjedničkom putu i pobjedit ćemo, rekao je kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Martin Raguž na predizbornom skupu u Čapljini pritom poručivši kako je ”glavni razlog tomu jasna vizija i zdrava rješenja za našu zemlju koje nudi”.

-Dok su pojedini manipulirali potporom i kalkulirali brojem glasova, mi smo stvarali viziju i tragali za rješenjima za našu zemlju, od Sarajeva, preko Berlina i Bruxellessa do Washingtona, kazao je Raguž.

Također, dodao je kako HDZ 1990 neće držati svijeću, kako je kazao, politici koja se skriva iza općih i manipulira nacionalnim interesima.

-Vrijeme je da se poduče crta politikama koje alibi za neurađeno uvijek traže u drugom, pritom bježeći od vlastite odgovornosti. Narod ima moć da podvuče crtu pod politiku koja egzistira na manipulacijama i zastrašivanju, kazao je Raguž poručivši kako je vrijeme za bolju, pravedniju, multietničku i europsku BiH, zemlju po mjeri svih naroda i građana.

Nositelj liste za Parlament FBiH Zdravko Kuzman je, pak, rekao kako  je u BiH sloboda baština svih njenih stanovnika.

-Naš poziv i naša tradicija nisu mržnja niti isključivost. Svojima korijenima se smijemo i možemo ponositi samo onoliko koliko poštujemo tuđe, rekao je Kuzman.

Nositeljica liste za državni Parlament Diana Zelenika je istaknula kako je primarni zadatak HDZ-a 1990 dovođenje stranih investitora.

R.I.