Published On: Sri, ruj 24th, 2014

MAKIJAVELIZAM1990: Martin i dalje niti riječi o hrvatskom pitanju…

Martin2014 se u Goraždu rastao od Raguža2010. Naime ovaj “perspektivni političar” europske provinijencije kako mu tepaju strani kolonizatori, Naše, ne njihove zemlje, oni isti koji su u BIH ubili demokraciju,  prije 4 godine govorio je o krimenu Komšić i  tome kako je nedopustivo da hrvatski član predsjedništva u BIH bude biran bošnjačkim glasovima. Bio je jako oštar bilo da je govorio kao dopredsjednik HDZ1990 ili Član glavnog odbora HNS-a. A onda je jednog dana otišao u jednu stranu zemlju i popio kavu s gospođom Bajrović iz NDI. Pa se ušutio.

Od početka kampanje do danas očita je intencija onog što je ostalo od HDZ1990 a što predvodi Raguž da što više glasova za svoju moguću pobjedu skupi tamo gdje je Komšić dobivao glasove. Npr u Goraždu u kojem živi stotitnjak Hrvata no to Bošnjake tog kantona ne smeta da u hrvatski dom naroda delegiraju svog Hrvata po volji ili da u izboru za Predsjedništvo glasuju opet za hrvatskog člana predsjedništva. Raguž je dakle Martin je dakle otvoreno stao protiv onog što je govorio Martin prije 4 godine. Politika je kažu kurva, i umijeće mogućeg no u slučaju Raguža koji se s liberalnim idejama rastao u samom začetku postjugoslavenske tranzicije, ratne godine proveo u Splitu da bi od povratka iz Splita , nakon rata, pa sve do danas egzistirao kao izraziti hrvatski kadar.
Od njegovo g preuzimanja HDZ1990 retorika koju koristi i ne spominje hrvatsko pitanje. A glavne demagoške parole vrte se oko kvadrature kruga i europskih tračnica. Iako je upravo Europa , i cijeli niz njihovih dužnosnika u BIH pokazala svoje drugo lice. Naime , sve ono što zagovaraju i provode kao princip u višenacionalnim zemljama EU u BIH krše podržavajući jasno samo jednu nacionalnu politiku “temeljnog” naroda.
Kako misli glasove od hrvatskih birača dobiti na priči o Europi nije jasno. Jer Europska politika , kao i američka i turska u BIH politika je prešutnog podržavanja majorizacije.
Martinov pristanak na to da bude produkt majorizacijskog glasovanja, predsjednik izabran na preglasavanju, blasfemija je onog što je govorio isti taj Raguž par godina ranije.
Da je pitati Raguža iz 2010-e što misli o Martinu iz 2014 pitanje je kojim bi ga imenom nazvao.
Raguž je inače Goražde izdvojio kao čudo grad koji dokazuje kako je progres u BIH moguć. Zaboravio im je reći da nije niti malo europski , niti to ima veze s tračnicama a ni kvadraturom progresa živjeti na račun ostatka Federacije. Goražde naime kao i Sarajevo imaju povlašten, begovski status u hapanju tuđe muke. Povrat PDV-a u Goražde se vrši po koeficijentu 1.8. Što će reći da kad se sagne jedan Goraždanin da ubere paradajz ili zapali cigaru, taj čin vrijedi 80% više nego u ostatku Federacije. Tako i njihov glas za Hrvata u Domu naroda vidi stostruko više od glasova u ostatku Federacije. Zna to Martin. Graktao je on nekad na to. Sad ih hvali. Makijavelizam1990.

martin smrt fasizmu

Agencijska vijest:

Predsjednik HDZ-a 1990 i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Martin Raguž je, na poziv Vijeća mladih općine Goražde, jučer u popodnevnim satima, boravio u Goraždu gdje je pred auditorijem sastavljenim od mnogobrojnih mladih, obrazovanih i društveno aktivnih osoba, održao predavanje na temu „Stanje i perspektive mladih u Federaciji Bosne i Hercegovine“, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ 1990.

 

Na koncu predavanja iskazana je velika zainteresiranost nazočnih, što se manifestiralo kroz mnogobrojna pitanja, sugestije kao i pohvale Ragužu. Mladi Goraždani pokazali su najveći interes za europske integracije kao i usporenost Bosne i Hercegovine na europskom putu; za ulogu mladih u korištenju EU fondova, stvaranje bolje perspektive za mlade u BiH, uspostavljanje funkcionalne države itd.

Raguž je, kako se navodi u priopćenju, zahvalio mladima na pozivu, zanimanju za njegov politički program kao i na potpori koju je dobio.

– Budućnost mladih prioritet je u našem programu, prije svega, na način stvaranja perspektive za njihov održivi ostanak, a ne stalni egzodus, a to je moguće samo promjenom politike i odnosa u BiH koji će se temeljiti na vrijednostima i kriterijima, a ne na podobnosti i nepotizmu. A da je to uistinu tako, govori činjenica kako su upravo mladi zauzeli ključne pozicije u vodstvu HDZ-a 1990, kao i na našim listama, kazao je Raguž.

Posjet Goraždu upotpunjen je i posjetom Raguža jednom od najuspješnijih poduzeća u BiH, a čiji proizvodni pogon samo u tome gradu osigurava posao i egzistenciju za 1 200 obitelji.

– Došli smo u Goražde kako bismo vidjeli i koristili pozitivna iskustva onih koji su ostvarili uspjeh na svjetskoj razini, unatoč administrativnim preprekama, prometnoj i infrastrukturalnoj izolaciji ove regije, kao i svim drugim otežatnim uvjetima u kojima živimo i djelujemo, kazao je predsjednik HDZ 1990, naglasivši kako je upravo Goražde najbolji primjer kako se s vizijom i predanim radom mogu postići čuda.

U Goraždu su, inače, prema popisu stanovništva 1991 živjela 62 Hrvata. U priopćenju HDZ 1990 se ne navodi da se Martin Raguž, kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH susreo s malobrojnim Hrvatima u tom gradu.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare