Published On: Sub, lis 9th, 2021

Kurzeva ostavka

 

Austrijski kancelar Sebastian Kurz podnio je ostavku usred istrage o korupciji. Predložio je ministra vanjskih poslova za svog nasljednika.

Upućeniji analitičari u Austriji slažu se da se radi o razumnom P.R. potezu kojim Kurz sebi želi osnažiti političku budućnost. Ukoliko rezultat istrage, naravno  bude išao njemu u korist. Sudeći po ostavci, on već računa na to.

Kurz je ostavku podnio nakon što je postalo jasno da neće imati dovoljan broj glasova na posebnoj sjednici parlamenta na kojoj se trebalo glasati o njegovoj sudbini na čelu austrijske vlade.

Povod za Kurzovu ostavku i političku krizu u Austriji je istraga koju je državno odvjetništvo za gospodarski kriminal pokrenulo protiv njega i još nekoliko istaknutih članova OeVP-a.

Tereti ih se da su još 2017. pronevjerili porezni novac koji su koristili za medijske kampanje u korist narodnjaka. Austrijski kancelar je odbacio optužbe.

Protiv Kurza se vodi i istraga zbog navodnog lažnog svjedočenja pred parlamentarnim odborom za rasvjetljavanje tzv. Ibiza skandala u jeku kojeg je na proljeće 2019. pala i tadašnja narodnjačko-slobodnjačka vlada, sastavljena od narodnjaka i ekstremne desnice. I za taj slučaj Kurz je odbacio krivnju.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Pitanja treba poslati američkoj ambasadi i schmitu to jest postaviti pitanje, šta oni misle o izjavama komsica koji bukvalno napada i ruši ustav bih, tako se to radi, službeno poslati upit američkoj britanskoj njemackoj ambasadi i gospodinu schmitu za njihovo misljenje

Ante
Ante
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

Šta?

Ante
Ante
1 mjesec prije

Nešto veliko je u pitanju ako je Kurc podnio ostavku.

Hodidjed
Hodidjed
1 mjesec prije

Nevjerojatno je kako lijevo-zelena-globalistička mašina s pomoću medija i “neovisnim sudstvom” melje sve što imalo miriše na suverenost nacija ili država i onda instaliraju lutke poput Obame, Macrona,..Zaeva, Puljka, Tomaševića, Plenkovića,…a vjerovatno i vatikanskog Che Gevaru