ALO SIROTINJO, OĐE AJFON FRONTA: Reuf Bajrović od državnog novca kupio iPhone 6 od 1.600 KM

Bivši federalni ministar energije, rudarstva i industrije Reuf Bajrović krajem travnja donio je Odluku o kupovini iPhonea posljednje generacije čija je vrijednost više od 1.600 KM.

Odlukom o direktnom sporazumu s ponuđačem Univerzalno ministar Reuf Bajrović je za potrebe ovog ministarstva nabavio iPhone 6 Plus.

Inače, iPhone 6 Plus je posljednja generacija iPhonea, poznatog brenda pametnih telefona u vlasništvu Applea.

Cijena koju je ministarstvo platilo za iPhone iznosi 1.397 KM i to bez uračunatog PDV-a. Kada se osnovnoj cijeni pridoda i PDV, cijena kupljenog iPhonea iznosi više od 1.600 KM, piše Klix.

U obrazloženju odluke kaže se da je Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije telefonskim putem ispitivalo tržište, te uputilo poziv za dostavu pismene ponude ponuđača Univerzalno.

“U postupku donošenja ove odluke posebno su cijenjene činjenice da je ponuđač dostavio ponudu za robu koja je tražena u pozivu za dostavu ponude, te da je naručitelj zadovoljan cijenom i kvalitetom ponuđene robe”, kaže se u obrazloženju o nabavci.

 

Inače, na službenoj stranici Demokratske fronte Željka Komšića čiji je Reuf Bajrović istaknuti član, na demokratskafronta.ba u rubrici Manifest lijepo stoji sljedeće:

demokratska fronta