Published On: Pon, pro 19th, 2016

KULTURA DIJALOGA: Direktor Al Jazeere Balkan zaziva smrt Dodiku, poziva na rat, Čovića naziva četnikolikom spodobom a Kolindu Oblajhanom

Dodik je dileja i približava se epilogu, svome i svoga okruženja: Naizgled miran let će se pretvoriti u užasno, tragično prizemljenje, napisao je direktor Al Jazeere Balkan Tarik Đođić na svom fejsbuk profilu.

“Još malo. Goriva ponestaje, visina se gubi, a putnike koje vozaju još nisu obavijestili. Kreš landing! ” – Dodao je direktor Al Jazeere Balkan, čiji su zaposlenici ovih dana pokazivali neuobičajenu veliku aktivnost na društvenim mrežama povodom poraza trorista u Alepu.

Srpski mediji o tome pišu ovako:
Ova medijsko obavještjna ispostava globalističko-terorističkog saveza je prosto bombardirala svoje gledatelje isfabrikovane “dokazima” ovih dana, lažnim videima i slično, a sada njezin direktor kao da proriče ili izriče neke prijetnje, izravna upozorenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.
Interesantno je da je nedavno SDA Bakira Izetbegovića izdala priopćenje u cjelosti posvećeno Miloradu Dodiku, kao da aposlutno nema niti jedan neriješen problem u raspadajućoj federaciji BiH, pa ne čudi s te strane ponašanje direktora Đođića bliskog ovoj stranci što piri takve spinove.
U međuvremu Tarik Đođić je sa fejzbuka uklonio sporni post:

Osim što Dodiku izriče prijetnje “avionskom nesrećom”, dvosmislene ili ne, direktor Al Jazeere šalje poruku i Draganu Čoviću, lidera HDZ-a BiH, dijeleći uvrede, njemu i predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar -Kitarović:

“Čović je četnikolika spodoba, mafijaš i blefer, koji slijedi svog pajdu i u to uvlači Republiku Hrvatsku preko Oblajhane. Traži, šatro, ravnopravnost i jednakopravnost, a tlači i dominira gdje god stigne i nad kim god stigne. Usude li se pipnuti Ustavni sud BiH, koji je ustavna, a ne zakonska kategorija, to je objava rata. To je vrijeme kada treba prestati svaka priča, kada treba iskoristiti saveznike i formirati brigade i divizije da se brani država! DOSTA “ , napisao je direktor Al Džezire Balkan.