Published On: Thu, Feb 27th, 2020

Kultni zagrebački hotel postaje karantena: Ovdje će biti smješteni oni za koje se sumnja da imaju koronavirus

U sljemenskom hotelu se zbog koronavirusa uspostavlja karantena. Ondje će, dakle, biti smješteni ljudi za koje se bude sumnjalo da imaju koronavirus.

Kako doznaje Index, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o otvaranju karantene u hotelu Tomislavov dom i apartmanima Snježna kraljica na Sljemenu.

Odgovornost nad karantenom preuzima Područni ured civilne zaštite Zagreb.

Neslužbeno se doznaje i da je gostima hotela rečeno da ga danas tijekom dana napuste.

Na ulazu u hotel postavljen je dokument u kojem se obavještava o karanteni.

Potvrđena je informacija da su sportaši morali napustiti hotel do 16 sati kako bi se počela uspostavljati karantena.

“Sportaši su tamo trebali biti smješteni do subote, a organizatori karantene samo su odjednom donijeli odluku i mi smo morali preseliti sportaše u drugi hotel u Zagrebu”, rekla je Anja Škutelj dodavši kako nije baš sigurna je li takav postupak bio potreban s obzirom na to da situcija s koronavirusom nije toliko izvan kontrole.

“Po meni je smiješno da imamo takvo događanje u gradu i da se ovako postupa. Nisam sigurna koliko je to bilo nužno”, zaključuje Škutelj.

Podsjetimo, danas je u Hrvatskoj potvrđen treći slučaj zaraze koronavirusom.

“Iz Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu, dokazan je treći slučaj zaraze novim koronavirusom. Radi se u muškarcu koji radi u Parmi u Italiji. Smješten je u bolnici u Rijeci”, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Prvi zabilježen slučaj otkriven je jučer. Zaražen je 26-godišnji mladić koji je prošlog tjedna tri dana boravio u Milanu sa svojom djevojkom. Mladić ima blage simptome i nalazi se u izolaciji u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

Danas je otkriveno da je zaražen i mladićev brat blizanac.