Kukić razradio planove kako opstruirati i odugovlačiti smjenu uprave HT Mostar?

Iako je u javnost stvoren dojam da je Vlada F BiH Stipu Prlića, optuženog za kriminal, smjenila s dužnosti generalnog direktora i da je novi direktor mostarske telekom kompanije Vilim Primorac, smjena na čelu HT Mostar još se nije dogodila.

Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj 22.svibnja dala je Nadzornom odboru tek “prethodnu suglasnost” za smjenu Prlića i imenovanje Primorca.

Sjednica Nadzornog odbora HT Mostar, kako saznaje Hrvatski Medijski Servis, na kojoj bi se trebala provesti odluka Vlade, zakazana je tek za 19.lipnja. Razriješenje Prlića i imenovanje Primorca dogodit će se ako za takvu odluku, prema Statutu kompanije, glasa 9 od 11 članova Nadzornog odbora.

Već i samo odugovlačenje zakazivanja sjednice Nadzornog odbora upućuje na zaključak kako se Prlića želi što duže zadržati na čelu mostarske tvrtke, iako mu je mandat istekao još 27. siječnja, a protiv njega Sud BiH jučer (petak) potvrdio optužnicu za kriminal.

Podsjetimo, Prlić je na čelo HT Mostar imenovan još u vrijeme vladavine SDP-ove Alijanse za promijene, kada je na čelu Upravnog odbora HT Mostar imenovan prof. Slavo Kukić, (bivši član Savjeta SDP-a) koji je obavljao i dužnost predsjednika Upravnog odbora Federalne radio televizije. Kao što je poznato Federalna je televizija S.W.R.S.A-i odobravala popuste od čak 90 posto na oglašavanje, tako da je marketinškoj agenciji Nevena Kulenovića ostajalo 90 posto “marketinškog budžeta” HT Mostar namjenjenog oglašavanje na FTV-u. Kako je Kulenović dijelio novac “umreženima” može se vidjeti iz optužnice protiv njega i čelnika HT Mostar Prlića i Bakule.

Kukić- glavni kreator

Od 27. siječnja do kraja rujna 2011. na čelu HT Mostar bio je Vilim Primorac, da bi SDP-ova Platformaška vlada Prlića ponovo vratila na čelo HT Eroneta, iako je već tada raspolagala informacijama o njegovim kriminalnim aktivnostima i s druge strane izviješćem o izvrsnom poslovnom rezultatu kojeg je ostvario HT Mostar pod vodstvom Primorca.

No, takav potez nije bio neočekivan budući je Prlić omogućavaoi nezakonito izvlačenje novca iz Eroneta preko marketinške agencije S.W.R. S.A, Nevena Kulenovića, koja je vodila predizborne kampanje SDP-a.

Profesor Slavo Kukić koji je jedan od glavnih kreatora političko-medijsko-marketinške hobotnice koja je iz HT Mostar izvlačila novac za SDP, Federalnu televiziju, SFF i razne sarajevske medije i marketinške agencije, koje su pružale support Lagumdžijinoj stranci u dekonstituiranju Hrvata, i dalje vuče konce iz sjene, kako bi se opstruirala smjena na čelu HT Mostar, saznaje Hrvatski Medijski Servis.

– Plan je da Nadzorni odbor na sjednici zakazanoj za 19. lipnja ne donese odluku o smjeni Prlića i imenovanju Primorca. Takav ishod može se osigurati time što bi se pojedini članovi NO “nagovorili” da glasaju protiv, ili da ne dođu na sjednicu, kako ne bi bilo kvoruma za donošenje odluka, kaže dobroupućeni izvor HMS-a.

Ukoliko bi se to dogodilo logičan potez Vlade F BiH bio bi davanje “prethodne suglasnosti” predstavnicima F BiH u Skupštini HT Mostar za razriješenje postojećih i imenovanje privremenih članova NO, u kojoj uz predstavnike F BiH, sjede i predstavnici T- HT Zagreb, HP Zagreb i mali dioničari.

Kupovanje vremena

Od odbijanja NO da razriješi Prlića i imenuje Primorca, preko nove odluke federalne Vlade o davanju prethodne suglasnosti za smjenu članova Nadzornog odbora HT Mostar, do održavanja Skupštine mostarskog telekom operatera, pa konstituiranja novog Nadzornog odbora, koji bi proveo odluku Vlade F BiH, može proći i pola godine, ako ne i više. I tu opet postoji prostor za nove opstrukcije i odugovlačenja, što je Kukićev i Prlićev glavni cilj, kao i njima bliske Demokratske fronte, nastavljača SDP-ove politike majorizacije Hrvata.

-Profesor Kukić je razradio i pripremio taktiku otezanja i odugovlačenja donošenja Odluka koje će u konačnici biti pogubne kako za njega tako i za ostale sudionike raznih nezakonitih aktivnosti  u HT Mostar,  kao i drugim agencijama i društvima, kaže izvor HMS-a.

Dodaje kako je Kukić, u međuvremenu, postao siva eminencija u Demokratskoj fronti i mentor glavnih frontmena DF-a Emira Suljagića i Reufa Bajrovića koji s Kukićem nastoje neutralizirati Predsjednika DF-a Željka Komšića./HMS/