Published On: Pon, ruj 19th, 2016

KSENOFOBIJA: Na Kravicama suzavcem napadnuti turisti iz Kuvajta, medicinska pomoć pružena im je u Ljubuškom…

 Na adresu portala Avaz.ba stigla je zabrinjavajuća priča jednog od čitatelja. Čitatelj, koji radi kao turistički vodič, svjedočio je napadu na jednu arapsku obitelj na vodopadu Kravice, nakon čega su se turisti pokupili nakon samo 24 sata provedena u BiH, te se vratili natrag u Kuvajt.
“Moje ime je Senaid Hamidović i sezonski sam turistički vodič. Ono što želim reći je da se na lokalitetu vodopada Kravice desio još jedan u nizu napada na turiste iz arapskih zemalja.
“Do sad je mržnja bila očita, a sada to i primjenjuju na djelu. Oko 15:45 sati jučer, četvorica momaka su prišli mojoj grupi obitelji iz Kuvajta, jedan ih je verbalno napao, dok je drugi izvadio sprej-suzavac i počeo pršće po njima. Oni su u šoku počeli bježati vani žaleći se na bolove u očima, pokušao sam pozvati policiju, ali nisu imali sluha za takav slučaj.
“Odmah smo se zaputili prema Domu zdravlju u Ljubuškom gdje su dobili medicinsku pomoć. Liječnici su evidentirali lakše povrede dvojici muškaraca i jednoj ženskoj osobi. Inače, ova obitelj je u BiH stigla tek prekjučer i imali su uplaćen cjelokupan aranžman od sedam dana.
“Međutim, zaprepašteni ovakvom situacijom u BiH, sutra se odmah vraćaju kući”, dodao je sugovornik za Avaz.
Inače, porast ksenofobije od arapskih turista u Hercegovini primjetan je zadnjih mjeseci. Sve više arapskih turista posjećuje Hercegovinu no zbog općeg straha od nepoznatog, naročito povezivanja terorizma s prekrivenim ženama, u Hercegovini ih se doživljava čudno.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>