Published On: Pet, stu 1st, 2019

Krvavi pir na Alipašinom Polju: Nožem izmasakrirao brata pred očima majke pa otišao na kavu

U stanu u ulici Semira Frašte u sarajevskom naselju Alipašino Polje danas se odigrao krvavi pir, saznaje „Avaz“.

Zločin počinio pred očima majke

V.A, navodno u psihičkom rastrojstvu nožem je izmasakrirao mlađeg brata A.A. Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je V.A nožem brata ubo tri puta u stomak i pluća.

Da stvar bude gora, krv je pala pred očima majke. V.A, nakon što je shvatio što je uradio, pobjegao je. Kako saznajemo, potom je na prozoru vidio majku svog prijatelja A.P.

Nesretna žena, ne znajući što je uradio, pozvala ga je na kavu. U međuvremenu je stigao i A.P. Istovremeno, istražitelji su ispitivali majku braće V.A i A.A i ona im je kazala da se, između ostalih, družio s A.P.

Na noge su dignuti policajci, koji su opkolili zgradu. Naš izvor rekao nam je da je upravo A.P. otvorio vrata stana. Policajcima je ostao lakši dio posla te su uhiti pomahnitalog V.A.

Kako saznajemo, s lisicama na rukama je završio i A.P, jer su policajci isprva mislili da je pružao utočište V.A, Nakon što je A.P, pojasnio da nije znao da je njegov prijatelj digao ruku na svog brata, pušten je na slobodu. Naš izvor kaže da je dobio status svjedoka.

Izuzeta dukserica

Istražitelji su ujedno izuzeli duksericu koju je sa sebe u stanu A.P, skinuo V.A, i ona će biti predmet vještačenja.

S druge strane, V.A, je završio u pritvoru i sutra bi trebao biti predati u nadležnost Županijskog tužiteljstva Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, V.A se u nekoliko navrata liječio u Jagomiru. Raja na Alipašinom Polju priča da je posljednjih dana bio loš te da je teško podnio gubitak oca.

Kontaktirali smo Operativni centar MUP-a SŽ, odakle su nas u vezi s ovim slučajem uputili na portparola Mirzu Hadžiabdića. On, međutim, nije odgovarao na naše pozive,piše Avaz

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare