Published On: Uto, ožu. 21st, 2017

“Krizu vlasti je proizvela SDA i Izetbegović mora ponuditi rješenje”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji sudjeluje danas na NATO-ovom seminaru o Zapadnom Balkanu i tranzicijskim izazovima, kratko je za medije prokomentirao aktualnu krizu vlasti u BiH, s obzirom da nema sjednica zakonodavnih nivoa državne vlasti.
Ivanić je kazao da je za nastalu krizu najodgovornija SDA i njen predsjednik Bakir Izetbegović, naglašavajući da oni prvi trebaju ponuditi rješenje za novonastalu situaciju.

“Ja smatram da institucije trebaju raditi ali oni koji su napustili sjednicu Predsjedništva BiH treba dati odgovor kako ići dalje. Ja čekam prijedlog. Što god je od interesa za građane možemo uvijek razgovarati. Izetbegović mora prvi reći svoj prijedlog”, kazao je Ivanić.

Naglasio je da interes Republike Srpske nije da se blokiraju državne institucije, jer bi to značilo prebacivanje pritiska na drugu stranu.

“Ne mislim da je interes RS-a da stranke iz tog entiteta blokiraju rad državnih institucija, pa da se pritisak prebaci na tu stranu. Lideri stranaka moraju rješavati krizu, to je njihova obveza. Srpske stranke nisu napravile krizu već SDA i oni prvi trebaju ponuditi rješenje”, izjavio je Ivanić.

Također je dodao da u narednom razdoblju nije planirana nikakva sjednica Predsjedništva BiH.

Podsjećamo, stranke iz Republike Srpske odbijaju aktivno sudjelovati u radu državnih institucija nakon što je prvobitno podnesena aplikacija za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, ali i nakon odluke Međunarodnog suda pravde da se zahtjev za reviziju presude odbacuje.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer