Published On: Ned, stu 11th, 2018

KRIŽANČEVO SELO: Bivši učenici Gazi Husrev-begove medrese poslali pismo podrške uhićenom Rušidu ef. Nurkoviću

Po nalogu Tužiteljstva BiH u četvrtak je slobode lišeno više osoba osumnjičenih za ratni zločin u Križančevu selu kod Viteza, 1993. godine.

Među uhićenima je i Rušid ef. Nurković.

Bivši učenici Gazi Husrev-begove medrese poslali su pismo podrške uhićenom Rušidu ef. Nurkoviću.

Dragi Rušid-ef.,
iznenadila nas je i teško pogodila vijest da su jutros rano pripadnici SIPA-e ušli u tvoj dom i da su te od tvoje obitelji odveli pod optužbom za ratni zločin.

Naravno, kao legalisti i osobe koje cijeloga svog života promoviramo univerzalne vrijednosti pravde i pravičnosti, slobode i ravnopravnosti svih pred zakonom, duboko se suosjećamo s porodicama ubijenih bez obzira koje nacionalnosti i vjerske pripadnosti bili i osuđujemo zločin bez obzira ko ga i u ime koga i čega počinio.

S druge strane, poznavajući godinama tvoju osobnost, moralnost, čestitost i dobronamjernost, koju si posebno pokazivao prema nama učenicima Gazi Husrev-begove medrese tijekom odgojnog procesa koji si s drugim kolegama tako umješno vodio potpuno smo sigurni da su takve optužbe neosnovane i da će se potvrditi tvoja nevinost i teška greška Tužiteljstva i istražnih organa zbog optužbi koje su iznijeli.

Ovim putem želimo ti poslati poruku da nisi sam i da tvoje vrline, tvoja dobrota i plemenitost, koje si uvijek pokazivao, u dobru i zlu, ratu i miru, nisu ostale neprimijećene i da su Istina i Pravda često spore, posebno na ovim našim bosanskohercegovačkim prostorima, ali ipak dostižne.

Generacija učenika Gazi Husrev-begove medrese (1981-1985)