Published On: Uto, svi 25th, 2021

KRIVOKAPIĆ: Posjeta Republici Srpskoj novi zaokret

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da današnji dan i posjeta Republici Srpskoj predstavlja zaokret jer je prethodna crnogorska vlast zaboravljala određene regije koji nose prefiks koji nije najbolji način prihvaćala.

“Mi želimo da to promijenimo. Nije važno kako se tko osjeća, što je po nacionalnosti jer je došlo vrijeme da ekonomija dominira na ovim prostorima”, rekao je Krivokapić novinarima u Banjaluci nakon sastanka s predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

On je naglasio da upravo vlada na čijem je čelu šalje jednu takvu poruku – da je okrenuta ka boljoj budućnosti i prosperitetu, prvenstveno građana Crne Gore, te jačanju i unapređenu suradnje sa svim susjedima.

Krivokapić je pozvao turiste uz Republike Srpske da ovoga ljeta posjete Crnu Goru.

Cvijanović: Niz projekata na kojima Srpska i Crna Gora mogu surađivati

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da postoji veliki prostor za povećanje vanjsko-trgovinske razmjene između Republike Srpske i Crne Gore, te da su institucije opredijeljene da rade na tom pitanju.

Cvijanović je nakon sastanka s predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem naglasila da postoji čitav niz značajnih infrastrukturnih projekata na kojima Srpska i Crna Gora mogu surađivati, te kao posebno značajan istakla izgradnju magistralog puta Foča-Hum.

Cvijanović je naglasila da je s premijerom Crne Gore razgovarala o tome kako da prirodnu upućenost jednih na druge podignu na višu razinu.

“Za pozdraviti je aktivnost koju smo zajedno ozvaničili, a to je ukidanje naplate putarine da bi se osigurala lakša i jeftinija komunikacija naših građana s Crnom Gorom. S obzirom da idemo u susret turističkoj sezoni, razgovarali smo o spremnosti Crne Gore za prijam turista”, napomenula je Cvijanović.

Cvijanović je navela da ta veza treba biti dvosmjerna, te pozvala građane Crne Gore da odmor provedu u mnoštvu turističkih sadržaja u Republici Srpskoj, počeviši od dobrih banjskih centara, planina, ekstremnih sportova, vjerskog turizma i drugog.

“Raduje nas planirano uvođenje avio-linije koja će dodatno poboljšati mogućnost naših ljudi na putuju. Naša želja je da međusobne odnose podignemo na najveću moguću razinu, da to bude prirodna veza kao što je i sa Srbijom, ali i da razvijamo ono što je regionalna suradnja na svaki mogući način”, rekla je Cvijanović.

Ona je dodala da pri tome treba da se koriste i resursi EU koja daje određene mogućnosti da se jačaju takve regionalne ili međudržave veze./Srna/HMS/

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x