KRIŠTO: Prioritet izmjene Ustava i Izbornog zakona BiH

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto (HDZBiH) ocijenila je danas da bi prije svega trebao raditi na izmjeni Ustava BiH, a potom i na izmjeni Izbornog zakona BiH, prenosi Večernji list.

Međutim, dodala je, u ovom trenutku ne postoji većina koja je potrebna za promjenu Ustava, a onda je za nju najvažnije pitanje izmjena Izbornog zakona BiH. Budući da proračun za iduću godinu nije razmatran u ovom domu, predsjedateljica Krišto je podsjetila da je to bila jedna od točaka dnevnog reda sjednice koja je prošlog tjedna prekinuta.

Osvrnula se na zahtjev Stranke demokratske akcije za održavanje hitne sjednice o ovom pitanju, kazavši da nije bilo zastupničke mogućnosti za to jer je ta točka već uvrštena u dnevni red redovne sjednice. – Što se tiče BiH, ona će funkcionirati u smislu isplate plaća i ispunjavanja međunarodnih obaveza – podvukla je.

Proračun institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu iznosi 1.954.062.329 KM. Za financiranje institucija namijenjeno je 950 milijuna KM. Prihodi za servisiranje vanjskog duga iznose 1.004.062.329 KM. /HMS/

more recommended stories