Krišto britanskom veleposlaniku naglasila važnost ograničenih izmjena Ustava i reforme Izbornog zakona

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto primila je u nastupni posjet veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Juliana Reillyja, s kojim je razgovarala o unapređenju bilateralnih odnosa, posebice gospodarstvene suradnje, a razmijenili su mišljenja i o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Krišto je izrazila zahvalnost Velikoj Britaniji na potpori našoj zemlji i istaknula privrženost Vijeća ministara BiH britansko-njemačkoj inicijativi, odnosno Berlinskom procesu kao temeljnom mehanizmu država zapadnog Balkana za ulazak u društvo konkurentnih i stabilnih europskih država.

Naglasila je da euroatlantski put Bosne i Hercegovine nema alternativu i dodala da su prioriteti rada Vijeća ministara BiH reforme nužne kako bi se taj put ubrzao, a koje, osim 14 europskih prioriteta, uključuju i ograničene izmjene Ustava BiH i izmjene i dopune Izbornog zakona BiH sukladno odluci Ustavnog suda BiH i presudama Europskog suda za ljudska prava.

Veleposlanik Reilley je istaknuo potporu Velike Britanije euroatlantskom putu BiH i regionalnoj suradnji. Čestitao je predsjedateljici Krišto na imenovanju i poželio joj uspjeh u radu, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.