Published On: Čet, pro 26th, 2019

KRIPTOVALUTA ZA MUSLIMANE – Pobijedimo “ekonomski terorizam” SAD-a uvođenjem naše kriptovalute, poziva Iran

Iranski predsjednik Hassan Rohani je predložio muslimanskim zemljama stvaranje jedinstvene kripto valute kako bi se bolje odupro američkom “ekonomskom terorizmu”.

Muslimanske zemlje moraju se ujediniti u borbi protiv “ekonomskog terorizma” koji provode Sjedinjene Države, izjavio je iranski predsjednik u četvrtak 19. prosinca.

Govoreći na samitu u Kuala Lumpuru posvećenom problemima islamskog svijeta, Hassan Rohani naglasio je da su “američki ekonomski režim i dolarizacija nacionalnih gospodarstava omogućili Sjedinjenim Državama da nametnu svoju hegemoniju zahvaljujući prijetnji uz pomoć sankcija i ekonomskog terorizma”, piše Logično.com

U tom je kontekstu predsjednik Rohani predložio je središnjim bankama muslimanskih zemalja da pokrenu ujedinjenu kriptovalutu, kao i da promoviraju njihovu suradnju na svim poljima, od bankarskog sektora do turizma.

Prošlog rujna iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif izjednačio je odluku Donalda Trumpa o proširenju američkih sankcija na Iran s “ekonomskim terorizmom”.

Prema njegovim riječima, Washington je de facto priznao da su njegove sankcije namjerno usmjerene na građane Islamske Republike. “Ekonomski terorizam je nezakonit i nehuman”, rekao je Zarif.

Iznova uvedene američke ekonomske sankcije 2018. uzrokovale su pad iranske nacionalne valute i gurnule gospodarstvo zemlje u recesiju.

Predsjednik Hassan Rohani zna što predlaže. Već odavno je poznato da su kriptovalute najjače oružje protiv globalizacije. Nerazumijevanje kriptovaluta i njihova ciljana stigmatizacija koju vrši financijski sektor, spriječila je mnoge projekte za stvaranje ekonomske autonomije, ne samo zemalja, nego i kreativnih projekta.

Europa i SAD-u su hitnim postupkom zaustavile Libru i Facebook koji je htio iskoristiti povoljan moment. Dok ovo pišemo, team Facebook upravo radi na izmjenama White Papera koji će mu ipak omogućiti pokretanje planirane kripto valute.

Dio redakcije portala Logično prije tri godine je oformio ekipu koja prati i analizira kriptovalutnu problematiku. Točno znamo što je cilj i koje su mogućnosti. Nalazimo se na početku financijske revolucije koja će biti prekretnica naše civilizacije. Glavni cilj nije centralizacija, nego decentralizirana autonomija, što je indirektno najavio predsjednik Irana Hassan Rohani.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare