Published On: Uto, sij 19th, 2021

KRIK ANTIFAŠISTE I SREBRNOG LJILJANA: Spasite me od američke korone

Branitelj BiH, Komšićev ratni suborac, kako reče Željko “baštinik antifašističkih vrijednosti, ujedno islamist i terorist koji je sudjelovao u ratu u BiH, na ispravnom Prostoru, prostoru Šerifa Patkovića, Šefika Džaferovića i KSM-a moli da ga iz SAD-a vrate u antifašističku Britaniju.

Skoro zlatni ljiljan, Abu Hamza al Masri zatražio je da ga vrate iz zatvora u SAD-a u zatvor u Veliku Britaniju, jer se plaši da će oboljeti od koronavirusa, prenio je londonski “Daily Mirror”.

U pismima koje je slao iz svoje ćelije, dijabetičar Abu Hamza tvrdi da bi za njega bila smrtna kazna ako bi obolio od kovida, dodao je “The Sun”.

Abu Hamza, koji služi doživotnu kaznu u ADX Florensu u Coloradu, navodno je napisao da bi mogao dobiti oboljenje mozga, da bi mu mogli otkazati organi i da bi mu mogli amputirati udove.

Također je tvrdio da mu je oduzimanje predmeta, uključujući njegovu električnu četkicu za zube, stvorilo loše higijenske uvjete.

Iz zatvora poručuju da se radi na sprečavanju širenja Covida i da se o Abu Hamzinim zdravstvenim potrebama vodi računa.

U kolovozu 2020. godine on je tužio američke vlasti zbog surovih uvjeta u američkom najčuvanijem zatvoru.

Velika Britanija je izručila Abu Hamzu Americi 2012. godine, nakon što mu je londonski sud odbio žalbu.

Abu Hamzinom suđenju u SAD prethodio je dugotrajan postupak za njegovu ekstradiciju iz Britanije.

Prije izricanja presude Abu Hamzi njegovi odvjetnici su zatražili od suda da uzme u obzir kako je njihov branjenik ostao bez ruku i oka, dok su tužitelji isticali da je doživotni zatvor jedina prava kazna za njegova nedjela.

Sutkinja iz New Yorka Catherine Forest nazvala je Abu Hamzine akcije barbarskim i nerazumnim i osudila ga na doživotnu robiju zbog podržavanja terorizma.

Proglašen je krivim za više kaznenih djela, uključujući uzimanje talaca i planiranje osnivanja kampa za obuku terorista u SAD.

Branio BIH od agresora

Abu Hamza al Masri sudjelovao je u ratu u BiH, gdje je vršio obuku mudžahedinske jedinice u osnovnoj školi u Jablanici, kod Tešnja. Njegovi će učenici kasnije poklati cijelo selo Grabovica kao i malenu Mladenku Zadro u njemu. No to nije sve. Slava Hamzinih vojnika odjeknut će svijetom kada šestorica veličanstvenih iz slavne bosanske mudžahedinske postrojbe 2001 budu ubijali 3000 Amerikanaca prilikom “nesretnog slijetanja” onkraj WTC-a.

Kako su još tada pisali mediji, Abu Hamza al Masri je jedne prilike dok je pokazivao kako se rukuje minsko-eksplozivnim sredstvima izgubio ruku i oštetio oko.

Ubrzo poslije toga stavio je kuku umjesto ruke pa su ga u Tešnju zvali kapetan Kuka ili jednooki Abu Hamza al Masri, pišu Nezavisne novine.

Abu Hamza je izuzetno poznato ime u svijetu islamskog radikalizma. U vrijeme njegovog uhićenja čitava svjetska javnost je u najmanju ruku bila šokirana beskrupuloznom kampanjom koju je vodio te propovijedima kojima je regrutirao nove islamiste.

Islamiste za koje znamo da ih ima svugdje po svijetu. Osim u Bosnama. Tamo gdje ih nikada nije bilo. I nikada im nitko nije sređivao protupravne pasoše. Naročito ne Bisera , a još naročitije ne Abu Šefik.

Podsjetimo, ljudima poput njega koji su umrli u BIH tijekom džihada koji su vodili, Bakir Izetbegović izrazio je lično sućut obilazeći predsjednike njihovih država. Od Irana do Sudana.

Te zemlje nisu bile agresori na BIH. Tako je presudio Haaški sud.

Mladenka Zadro nije postojala. A Augustina Grebenar je bila Bošnjakinja koju je ubila HVO granata.

Poštujmo svjetsku pravdu. Koje nema. Koja je odavno mrtva. Pomolimo se za nju.